Danmarks Strandguide - Djursland


Strandhøjgård

Strandtur uden larm

Den private Strandhøjgård Strand har en fin badebro og en lille boldbane. Her er god plads til at nyde naturen eller se ud over vandet. Bilen kan man ikke have med hele vejen.
Vis mere information

De færreste kender stedet, men søger man et badested med mere ro og fred end den livlige Følle Strand, er Strandhøjgård et smukt alternativ. Her er fred og ro, et par bænke, en lille boldbane – og dejlig udsigt til både områdets natur og solnedgangen.

Stranden er privat. I praksis betyder det dog først og fremmest, at man ikke skal slæbe bilen med – der er intet sted at parkere den, og adgangsvejen er forbeholdt de lokale, hvis man er i bil. Til gengæld er der gode adgangsforhold for cyklende og gående. Bilen kan man eventuelt parkere ved den offentlige P-plads ved Følle Strand og så gå hertil til venstre langs stranden.

Stranden er en stenstrand, men en badebro fører over stenene og ud til en udmærket sandbund, og snorkler man, vil man opdage, at der er masser af liv i vandkanten. Børsteorme, fiskeyngel, rejer, krabber, muslinger og havsnegle er blandt indbyggerne, og længere ude i vandet er ørrederne hyppige gæster. I sæsonen – det vil sige forsommeren – kommer hornfiskene også forbi.

Tæt ved Strandhøjgård ligger det private Kaløvig Kursuscenter. Frem til 1958 var det et badehotel, et af områdets ældste som blev bygget for over 100 år siden. Nu er det i privat eje og drives som moderne kursus- og konferencecenter – endda med et mødelokale bygget otte meter oppe i et af bøgetræerne.

En solnedgangstur her kan fint kombineres med en vandre- eller cykeltur i den nærliggende og flotte Hestehaveskov i Kalø Vig eller fugleparadiset Følle Bund, der ligger lige rundt om hjørnet. Og som nævnt, har man ofte stranden helt for sig selv.


BadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSnorklingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°17'34.01"N 10°26'30.12"E
    (56.2928 10.4417)
  • Sydvendt stenstrand og badebro
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 43
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Eremitkrebs

Eremitkrebs

Eremitkrebsen udvikler ikke skjold, og lever derfor i tomme sneglehuse, som regel konksneglens. Når den vokser, må den finde nyt og større sneglehus. Den lever både på lavt og dybt vand. Havkatten er dens værste fjende.

Læs mere

Strandskade

Strandskade

Strandskaden er en af en kystens karakteristiske vadefugle, kendt for sin høje røst. Det lange næb bruger den i søgen efter sandorm og til at hakke muslinger itu. På en dag kan strandskaden spise op til ca. 300 hjertemuslinger.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden