Danmarks Strandguide - Djursland


Mågeøen

En strand til mange

Picnic med hele familien og flere generationer? Så er Mågeøen et godt bud. Her er plads, alle faciliteter, udfoldelsesmuligheder og en fin badestrand.
Vis mere information

Her er virkelig plads til hele familien – og tag bare naboerne og deres familier med også. Mågeøen er på mange måder et særligt sted, både hvad angår natur og geologi. Men er man helt ligeglad med den slags, er det også bare en god badestrand, hvor der er god plads til fx boldspil og andre aktiviteter. Der er volleyball-net i sæsonen. Grillplads, parkeringsplads og toiletbygning er her også, så der er alle muligheder for at tromme sammen til en større strandtur.

Interesserer man sig for geologi, og hvordan vores landskab bliver formet af naturkræfterne, er Mågeøen også spændende. Strandens to odder vokser af alt det sand, der kommer forbi med strøm og bølger. Med tiden har de nærmet sig hinanden, og måske vokser de sammen. Så bliver lagunen mellem dem og den egentlige strand til en sø og med tiden til en mose.

Naturen på Mågeøen er flot med høje skrænter og kig til Mols Bjerge og Kalø Slotsruin, også fuglelivet er rigt. Her er ikke kun de måger, der har givet navn til stedet. Mange vade- og andefugle holder til her, skrænterne er hjem for digesvaler, og blandt rovfuglene kan man blandt andet være heldig at se den yndefulde røde glente. Den er i fremgang herhjemme efter næsten at have været udryddet. Musvåge og tårnfalk er mere almindelige syn.

I strandkanten vokser blandt andet strandasters og strandmalurt – sidstnævnte kan sætte smag på en kryddersnaps.

Stranden ligger i øvrigt på fjernvandrerute E1, der på strækket mellem Grenaa og Aarhus hedder Molsruten. Forsætter man hele vejen sydpå, ender man i Italien ...


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°17'28.00"N 10°25'5.43"E
    (56.2911 10.4182)
  • Sydvendt sandstrand og krumodde
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 38
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strandmandstro

Strandmandstro

Strand-Mandstro kaldes også for Strandtidsel og findes ikke så mange steder i landet. Den er derfor fredet, så man må ikke plukke den. Insekter må derimod gerne suge nektar af dens blomster – og gør det med vellyst!

Læs mere

Knivmusling

Knivmusling

Knivmuslingen er en af strandens mest karakteristiske muslingearter med sin langstrakte form. I England kaldes den med god grund for barberbladsmusling. Knivmuslingen ses ofte opskyllet i stort antal på stranden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden