Danmarks Strandguide - Djursland


Mågeøen

En strand til mange

Picnic med hele familien og flere generationer? Så er Mågeøen et godt bud. Her er plads, alle faciliteter, udfoldelsesmuligheder og en fin badestrand.
Vis mere information

Her er virkelig plads til hele familien – og tag bare naboerne og deres familier med også. Mågeøen er på mange måder et særligt sted, både hvad angår natur og geologi. Men er man helt ligeglad med den slags, er det også bare en god badestrand, hvor der er god plads til fx boldspil og andre aktiviteter. Der er volleyball-net i sæsonen. Grillplads, parkeringsplads og toiletbygning er her også, så der er alle muligheder for at tromme sammen til en større strandtur.

Interesserer man sig for geologi, og hvordan vores landskab bliver formet af naturkræfterne, er Mågeøen også spændende. Strandens to odder vokser af alt det sand, der kommer forbi med strøm og bølger. Med tiden har de nærmet sig hinanden, og måske vokser de sammen. Så bliver lagunen mellem dem og den egentlige strand til en sø og med tiden til en mose.

Naturen på Mågeøen er flot med høje skrænter og kig til Mols Bjerge og Kalø Slotsruin, også fuglelivet er rigt. Her er ikke kun de måger, der har givet navn til stedet. Mange vade- og andefugle holder til her, skrænterne er hjem for digesvaler, og blandt rovfuglene kan man blandt andet være heldig at se den yndefulde røde glente. Den er i fremgang herhjemme efter næsten at have været udryddet. Musvåge og tårnfalk er mere almindelige syn.

I strandkanten vokser blandt andet strandasters og strandmalurt – sidstnævnte kan sætte smag på en kryddersnaps.

Stranden ligger i øvrigt på fjernvandrerute E1, der på strækket mellem Grenaa og Aarhus hedder Molsruten. Forsætter man hele vejen sydpå, ender man i Italien ...


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°17'28.00"N 10°25'5.43"E
    (56.2911 10.4182)
  • Sydvendt sandstrand og krumodde
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 38
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Strengetang

Strengetang

Strengetang forekommer overalt ved de danske kyster hvor algearten danner tætte bevoksninger på muslingebanker og sten, især i beskyttede fjorde. De strengeormede brunalger bliver op til 3-4 m lange.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden