Danmarks Strandguide - Djursland


Ebeltoft Færgehavn Øst

To strande i én

Der opstår stadig nye, gode strande på Djursland. Stranden øst for færgehavnen i Ebeltoft er en af dem, og den er to strande i én: den gamle kystlinje med lavt, beskyttet vand, som er ideelt til små børn, og en ydre strand af fint sand med bølgebad, når færgernes hækbølger skyller ind.
Vis mere information

Stranden er så ny, at den ikke rigtig har fået et navn endnu. Til gengæld får man hele to strande på én gang – og når Molsliniens færger sejler, er der også bølgebad inkluderet.

Lige øst for færgelejet har sandet de seneste årtier samlet sig, så her er opstået en fin sandstrand yderst. Når det ikke er helt lavvande, er der samtidig en lagune med en helt anderledes type strand inderst – her er sandet mere mudret og et fantastisk spisekammer for vadefugle som ryler og strandskader. Har man brug for sandorm til at lokke fladfisk på krogen, er det også et godt sted at pumpe eller stampe dem.

Lagunen er også et favoritsted blandt de mindste badegæster. Det er et kæmpe, lavvandet badekar, hvor vandet er lunt, og hvor der er masser af sand at bygge sandslotte af. Den yderste strand er finkornet sand meget langt ud. Nogle gange kan man finde en tør sandklit her at lægge håndklædet på, andre gange er sandet for vådt. Stranden ændrer sig hele tiden, men det er en del af charmen ved den. På de travleste færgedage får man med jævne mellemrum mulighed for at hoppe i de store bølger fra færgerne. Så flokkes store og små yderst, hvor bølgerne brydes og får et par minutters bølgebad, indtil roen sænker sig over vandet igen.

Stedet er meget populært blandt kitesurfere. Windsurfere skal bære det tunge udstyr langt, før de har vand nok under brættet, så de fleste synes, at det ikke er umagen værd. Stranden afgrænses op til Gåsehage af en dyb kanal, som fører ind til slusen ved Øer. Når vandet er særlig lavt, kan det se ud som om, at skibene sejler oven på stranden, når de går ind igennem kanalen. Molen er resterne af et udskibningssted til grus og ral.


ParkeringHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandNudismeWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitet
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 9'21.73"N 10°40'28.39"E
    (56.156 10.6746)
  • Sydvestvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 140
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden