Danmarks Strandguide - Djursland


Elsegårde og Blushøj Camping

Udsigt til en god dag

Campingpladsen har mange stamgæster, som nyder den smukke udsigt og særlige ro i nem afstand fra Ebeltoft. Her er godt fiskevand og om sommeren badebro, så man kan komme ud, hvor der er sandbund.
Vis mere information

Elsegårde er en gammeldags landsbyidyl, komplet med stråtækte gårde og gadekær. Men kører man lidt videre, kommer man til Blushøj Camping og udsigter, der er mere dramatiske end egentlig idylliske, i hvert fald uden for sommersæsonen. Der findes mennesker, der er flyttet til området på grund af den udsigt.

Hjelm og havet omkring kattegatøen er det, man først får øje på. Ved nattetide lyser fyret derude, i øvrigt drives det af solenergi i dag. Mod nord er Jernhattens stejle skrænter, mod syd sollys, glimt i vandet, flere skrænter og ind imellem både marsvin og sæler.

Blushøj Camping er ikke en fest og farver-campingplads. Det er et sted, hvor mange kommer igen år efter år og håber at få det samme udsigtsplateau, som de plejer. Her er mange stamgæster.

Her kommer også mange lokale, som nyder de flotte kig over Kattegat og blomsterne på skråningerne og turen langs vandet. Det er samtidig et godt sted at fiske efter især havørred og i sæsonen også hornfisk.

Stranden er en stenstrand, men om sommeren har campingpladsen sat en badebro op, og for enden af den er der som regel sandstrand.

En lidt vakkelvorn trappe fører ned til stranden, og er man dårligt til bens, skal man nok bede andre om en hånd. I glat vejr kan den også være lidt svær. Selve stranden indbyder til, at man har blikket rettet skiftevis mod udsigterne og sandet, hvor alle mulige sjove dyr og sten er skyllet op. Klinterne her skrider jævnligt ned, og mens sandet bliver til sandstrand andre steder, ligger stenene tilbage som en hilsen fra istiden.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningBadebroDybt vandFiskevandSnorklingHavkajakKitesurfingVandringGeologiCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°10'3.47"N 10°43'59.45"E
    (56.1676 10.7332)
  • Østvendt stenstrand
  • P-plads. I højsæsonen dog kun for pladsens gæster
  • Privat strand
  • Side i bogen: 156
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Marsvin

Marsvin

Marsvinet er en af verdens mindste hvaler og almindeligt forekommende i alle danske farvande undtagen Østersøen. Føden består primært af fisk som torsk og sildefisk, men marsvinet tager også blæksprutter og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden