Danmarks Strandguide - Djursland


Kobberhage Strand

Stensikker succes

Kysten ved Kobberhage er først og fremmest kendt som et godt lystfiskersted, men her er også flot bare at gå en tur og at se, hvordan kystlinjen på Djursland stadig ændrer sig, når skrænterne glider ned.
Vis mere information

Kan man lide sten, er Kobberhage lige stedet. Her er sten i mange former, og når man kigger nærmere på dem, opdager man, at de også har mange farver.

Det er ikke en udpræget badestrand, for de mange sten ligger også i vandet, og her er en del tang. Men vil man have fornemmelsen af at være alene i naturen på den smukke østkyst, så er området omkring Kobberhage et godt bud. Den brede grusvej, som går langs stranden, er oplagt til en vandre- eller løbetur i frisk luft. Er man heldig, kan man nogle gange se sæler i vandet her. De kan komme ret tæt på stranden og virker helt tamme.

Kobberhage er kendt som et godt lystfiskersted, især efter torsk og i sæsonen hornfisk. Hemmeligheden bag det rige fiskeliv er et stenrev, der ligger lidt ud for kysten. Det går næsten ubrudt fra Dråby Strand og videre hen til Elsegårde, og ifølge dykkerne, der ofte går i vandet ved Kobberhage, er der nogle gange fyldt med fisk ved revet. Der er plads til at sætte både joller og havkajakker i vandet, hvis man vil opleve kysten fra vandsiden.

De høje skrænter gnaver havet sig stadig ind i, og år efter år falder et nyt lag ned, føres med strømmen og bliver måske til ny sandstrand et andet sted. Skrænterne er høje nok til, at paragliderne bruger dem på dage, hvor vinden er rigtig. Længere mod nord på vejen til Boeslum Strand er skrænterne trukket tilbage i landet og er blevet til overdrev, der huser flere sjældne arter, blandt andre aksærenpris og nikkende kobjælde.

Man kan cykle hertil fra Ebeltoft. Lokalbusrute 2 standser ikke så langt fra Kobberhage. Den kører ikke så ofte, men er turen værd.


ParkeringBørnevenligBadningDybt vandNudismeFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakParaglidingVandringGeologi
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°11'12.39"N 10°44'12.80"E
    (56.1868 10.7369)
  • Østvendt stenstrand
  • P-pladser langs kysten
  • Privat strand
  • Side i bogen: 159
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Strandsnegl (alm.)

Strandsnegl (alm.)

Strandsneglen støvsuger kystens sten og muslinger for næringsrige algebelægninger. Med en tunge så ru som sandpapir, rasper den effektivt alle alger, den møder på sin vej. Selv er den yndet delikatesse i Middelhavslandene.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden