Danmarks Strandguide - Djursland


Boeslum Strand

De lokales favorit

Blåt flag, fin, fast sandbund hele vejen ud, iskiosk og brede strandenge er med til at gøre Boeslum til en lokal favorit blandt Ebeltofts indbyggere. Cykelafstand fra byen og gode p-forhold for bilister.
Vis mere information

En højsommerdag er Boeslum Strand en af Djurslands travleste. Mange af Ebeltofts indbyggere har Blå Flagstranden som den absolutte favorit, for her er vandet klart og friskt selv på varme dage, man kan køre eller cykle hertil, og der er alle faciliteter, også iskiosk og toiletbygning. Tilmed er der de fleste år sandbund langt ud med små fine vaskebræt-revler og større revler ind imellem. Hvis der er stenet, hvor man går i vandet, skal man som regel ikke mange meter til den ene eller anden side, før der er sandbund igen.

Sommerhusområdet bagved er også fyldt godt op i skolernes sommerferie, men det er stadig plads på strandene, og der er smuk natur i området. På vej til stranden kan man de fleste år lige ved indkørslen til sommerhusområdet se en mark, der er helt blå i juli. Det er den statelige plante slangehoved, der vokser her. Den er en af de arter, der godt kan lide den varme, magre sandbund. Selve sandstranden ved Boeslum er de fleste steder smal, til gengæld er her blomstrende græsflader at ligge på. Blåklokke, gul evighedsblomst, den ret sjældne blodrød storkenæb, rosenkatost, gul snerre, hedelyng og mange flere er med til at sætte kulør på stranden om sommeren.

Om vinteren er den en populær vandretursstrand, hvor man kan blive blæst godt igennem ved den åbne kyst eller i roligere vejr slå smut. En gang imellem kan man se marsvin og sæler i området, særligt hvis man bevæger sig hen mod skrænterne mod syd.

Mellem Dråby og Boeslum er det flade område Gungerne ved at blive et vådområde igen. Det er en gammel sø, der blev drænet, men jorden har sat sig og er blevet fugtigere, og der er overvejelser om at genskabe søen.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringGeologiShelter
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°12'9.88"N 10°44'0.88"E
    (56.2027 10.7336)
  • Østvendt sand- og stenstrand
  • P-plads
  • Offentlig og privat strand
  • Side i bogen: 161
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strengetang

Strengetang

Strengetang forekommer overalt ved de danske kyster hvor algearten danner tætte bevoksninger på muslingebanker og sten, især i beskyttede fjorde. De strengeormede brunalger bliver op til 3-4 m lange.

Læs mere

Eremitkrebs

Eremitkrebs

Eremitkrebsen udvikler ikke skjold, og lever derfor i tomme sneglehuse, som regel konksneglens. Når den vokser, må den finde nyt og større sneglehus. Den lever både på lavt og dybt vand. Havkatten er dens værste fjende.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden