Danmarks Strandguide - Djursland


Dråby Strand og Camping

Campingliv i strandkanten

Dråby Strand tiltrækker både campister, lystfiskere, badegæster og fuglekiggere. Her er mange muligheder i nem cykelafstand fra Ebeltoft og med gode vandremuligheder videre langs kysten eller ind i baglandet.
Vis mere information

Solen kilder næsen tidligt, hvis man camperer ved Dråby Strand. Den vender mod øst, og det betyder smukke solopgange over havet – og altså lys på fuldt blus fra morgenstunden. Til gengæld kan man lade sig lulle i søvn af bølgebruset, for campingpladsen ligger direkte ned til vandet.

Læ er her ikke meget af, når østenvinden blæser mod kysten, men en fantastisk udsigt ud over vandet til Jernhatten mod nord og Hjelm mod syd.

Selv om Dråby Strand er en forlængelse af Boeslum, er der alligevel forskel. Dråby Strand er de fleste år mere stenet, men der er fin sandbund, så snart man kommer et stykke ud i vandet. Fiskelivet er bedre ved Dråby end ved Boeslum, og der er også mulighed for natfiskeri efter blandt andet store fladfisk. Hvis man hellere vil nøjes med at kigge på fiskene, er her gode muligheder for at snorkle.

Der er et par gode vandrestier ind i baglandet fra campingpladsen. De går blandt andet omkring den gamle bugt Gungerne, der i dag er drænet og tørlagt, men førhen var det en vig. Man kommer også op på områdets højeste punkt, Karlsbjerg på 53 meter, hvor der er en flot udsigt.

Går man videre op til Dråby, vil man måske undre sig over den måde husene ligger på, side om side i en lang række samt den store kirke. Men Dråby er egentlig en havneby, som en fjord førte ind til, og derfor ligger husene også som langs et havneområde. Byen var engang områdets vigtigste. Da landet hævede sig, svandt fjorden ind, og i dag ser man resterne af den i den rene Dråby Sø. Tilbage på stranden er det værd at holde øje med fuglelivet, som blandt andet tæller strandskader, viber, terner og måger.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningDybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologiCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°13'14.72"N 10°44'24.60"E
    (56.2208 10.7402)
  • Østvendt sten- og sandstrand
  • P-plads langs strandengen
  • Offentlig og privat strand
  • Side i bogen: 162
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Ålegræs

Ålegræs

Ålegræs, eller Bændeltang som den også kaldes, har intet med tang at gøre, men er den eneste blomsterplante i de danske farvande med rødder, stængel og blade. Ålegræsbælter er et yndet levested for mange småfisk, snegle, muslinger og krebsdyr.

Læs mere

Eremitkrebs

Eremitkrebs

Eremitkrebsen udvikler ikke skjold, og lever derfor i tomme sneglehuse, som regel konksneglens. Når den vokser, må den finde nyt og større sneglehus. Den lever både på lavt og dybt vand. Havkatten er dens værste fjende.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden