Danmarks Strandguide - Djursland


Holme Strand

Frisk luft og frisk vand

Dykkere og snorklere har det herligt på Holme Strand, og badevandet er også frisk og klart. Få meter ude er der som regel fin sandbund, og inde på land er der masser af plads til boldspil og at sætte drager op.
Vis mere information

Mod syd glimter campingvognene ved Dråby Strand Camping og fyrtårnet på øen Hjelm. Mod nord rejser Jernhatten - Østkystens højeste punkt - sig over det urolige hav. Ude på vandet sejler store skibe og tættere på land mindre joller og sejlskibe, og mod land bølger og bugter landskabet sig, som ville det prøve at konkurrere med bølgerne derude. Der er en del sommerhuse, og tidligere tiders gravning efter ral har også sat sig spor.

Holme Strand er populær blandt både lystfiskere og dykkere, for vandet er klart, og et par hundrede meter ude løber et stenrev, som huser mange arter og store fisk. Dykkernes mål er som regel Holmestenen – en vældig kleppert, der ved stenrevet ude i vandet strækker sig helt fra bunden fire meter nede til få centimeter under overfladen.

De fleste år er der også mange sten på stranden, men i vandet er der som regel fin sandbund få meter ude. Det er let at køre direkte ned til stranden, og der er flere steder, hvor det også er let at sætte en lille jolle eller en havkajak i vandet. Hvad stranden måtte mangle af lune sandklitter, har den til gengæld i flotte strandenge med mange blomsterplanter.

Der er god plads til at sætte en drage op, og der er nok at kigge på af sten og opskyllede dyr og planter, når man går langs vandet. Grusvejen langs stranden er i øvrigt udmærket at cykle på, hvis man ikke lige kommer på den mest følsomme racercykel. Men hav lappegrej med – der er langt at trække, hvis man punkterer.

Naturstyrelsen har oprettet et hundetræningsareal på stranden, som man kan bruge året rundt. Man bør søge først, og det kan gøres via www.naturstyrelsen.dk, søg under Kronjylland.


ParkeringBørnevenligBadningDybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringGeologi
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°14'2.07"N 10°45'21.86"E
    (56.2339 10.7561)
  • Sydøstvendt sten- og sandstrand
  • P-plads mod nord
  • Offentlig og privat strand
  • Side i bogen: 164
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Digesvaler

Digesvaler

Højt til vejrs langs kystskrænter og stejle grusgrave yngler Danmarks mindste svaleart, Digesvalen. Man ser tydeligt, hvor den bygger sine redehuller i leret. Om vinteren holder den til i Vest- og Centralafrika, en returrejse på 10.000 km.

Læs mere

Havørred

Havørred

Havørreden træffes overalt langs Danmarks kyster og lever både i salt og ferskvand. Om vinteren gyder fisken i åer og bække, mens sommeren tilbringes ude på de åbne og salte kyster, hvor den æder store mængder sild, tobis og rejer.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden