Danmarks Strandguide - Djursland


Albertinelund Camping

Djurslands eget vadehav

Fint badevand uden en egentlig strand – man går over en slags vadehav i miniformat, før man kommer til det rigtige sand på de tørlagte sandrevler. Her kan hver badegæst – næsten – få sin egen ø.
Vis mere information

Kysten ved det østlige Bønnerup er fremragende badevand – bortset fra at her faktisk ikke er en strand. I stedet kan området på sæt og vis beskrives som en slags vadehav, hvor man først går ud på mudrede banker, der efterhånden bliver det fine, rene sand. En badebro fører hen over det første stykke – så kan man lægge håndklædet på en af de tørlagte sandrevler og føle sig som på en meget lille øferie.

Når det er lavvande, kommer bunden fri, og det er spisesignalet til masser af hav- og vadefugle, der kan gå om bord i snegle, orm, muslinger og krebsdyr. Naturen i området er usædvanlig rig med mange arter både planter og dyr, og der er altid noget at se på. Giv børnene et fiskenet med – der vil være rig mulighed til at studere fangsten af småfisk, rejer og krabber. Der er også god plads til at spille, kaste med frisbee eller sætte en drage op.

Man kan gå og cykle i den storslåede natur, som lidt længere inde i landet er præget af herregårdene. Her ligger nonneklostret Sostrup og ned mod stranden Emmedsbo Plantage. Gravhøje er her mange af, og i området er også fundet en af Danmarks største køkkenmøddinger: Mejlgård-køkkenmøddingen. Det er spor efter vore forfædre, der i jægerstenalderen boede ved kysterne og blandt andet levede af skaldyrene her. Mejlgård-køkkenmøddingen er omkring 125 meter lang, 20-30 meter bred og over en meter tyk. Det er resterne fra mange måltider, der ligger her.

Ved Stavnshoved findes Hellig Kilde, som ifølge folketroen havde helbredende egenskaber, hvis man opsøgte den en sankthansnat. Det er ikke så svært at forestille sig – sommernætterne her har en egen magi med smukke solned- og opgange.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningBadebroLavt vandKitesurfingVandringFuglelokalitetCamping
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°31'58.55"N 10°44'32.95"E
    (56.5329 10.7425)
  • Nordvestvendt sandstrand
  • P-plads for campister
  • Privat Strand
  • Side i bogen: 215
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strandskade

Strandskade

Strandskaden er en af en kystens karakteristiske vadefugle, kendt for sin høje røst. Det lange næb bruger den i søgen efter sandorm og til at hakke muslinger itu. På en dag kan strandskaden spise op til ca. 300 hjertemuslinger.

Læs mere

Engelskgræs

Engelskgræs

Engelskgræs er meget almindelig på strandenge og ved saltede vejrabatter, hvor den om foråret danner et imponerende og romantisk blomsterdække. Særlige saltudskillende kirtler gør den hårdfør overfor salt i jordbunden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden