Danmarks Strandguide - Djursland


Bønnerup Havn og Strand

Hav, havn, hygge og himmel

Fremragende strand på Djurslands nordkyst med bred sandstrand og mange faciliteter. Her er også et levende lokalsamfund med havn til både fiskere og lystsejlere.
Vis mere information

”Djurslands bedste badestrand”, skriver det lokale turistkontor om Bønnerup Strand. Nu er der flere strande, der kunne gøre sig fortjent til den titel, men sikkert er det, at Bønnerup hører til i toppen, ikke mindst når badestedet også gerne må have noget lokalt liv og miljø.

For Bønnerup Havn er et levende lokalsamfund, hvor kutterne dagligt sejler ud og bringer fisk med tilbage, og der er cafeer, restauranter, butikker og et væld af aktiviteter samlet i området. Mange af indbyggerne er efterkommere af de par håndfulde mennesker, der for lidt over 100 år siden flyttede ned til stranden fra landsbyen Bønnerup, for at leve af fiskeri.

Til at begynde med trak fiskerne kutterne op på stranden, som det kendes nogle steder fra Vestkysten. Men storme betød, at store værdier kunne gå tabt, og efterhånden opstod tanken om at bygge en havn. Den er udvidet flere gange siden, og i dag er Bønnerup Havn både fiskerihavn og en stor og moderne lystbådehavn med alle faciliteter.

Også lystfiskerne er der tænkt på – de har fået deres eget sted, hvor dagens fangst kan renses under miljøvenlige forhold, det har den regionale LAG-fond bekostet. Desuden er her særlige fiskepladser til handicappede, lige som nogle pladser er beskyttede og børnevenlige.

Selve stranden er bred og med sand langt ud. Kajakroere kan let sætte kajakken i her, og har man en jolle, er der slæbested mod betaling til havnefogeden. Området er også populært blandt kitere og windsurfere, men det er et dårligt begynderspot, for de store vindmøller giver kastevinde, der kan være forstyrrende.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSlæbestedHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetShelter
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°31'53.66"N 10°42'32.04"E
    (56.5316 10.7089)
  • Nordvendt sandstrand og havn
  • P-plads
  • Offentlig strand og havn
  • Side i bogen: 217
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Fjæsing

Fjæsing

Danmarks eneste giftige fisk, Fjæsingen søger om sommeren fra dybderne mod kysten, hvor den jager tobis. Det meste af dagen skjuler den sig i sandbunden, hvorfor badende kan stikke sig på fiskens giftige rygfinner og gællelåg.

Læs mere

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden