Danmarks Strandguide - Djursland


Bønnerup Havn og Strand

Hav, havn, hygge og himmel

Fremragende strand på Djurslands nordkyst med bred sandstrand og mange faciliteter. Her er også et levende lokalsamfund med havn til både fiskere og lystsejlere.
Vis mere information

”Djurslands bedste badestrand”, skriver det lokale turistkontor om Bønnerup Strand. Nu er der flere strande, der kunne gøre sig fortjent til den titel, men sikkert er det, at Bønnerup hører til i toppen, ikke mindst når badestedet også gerne må have noget lokalt liv og miljø.

For Bønnerup Havn er et levende lokalsamfund, hvor kutterne dagligt sejler ud og bringer fisk med tilbage, og der er cafeer, restauranter, butikker og et væld af aktiviteter samlet i området. Mange af indbyggerne er efterkommere af de par håndfulde mennesker, der for lidt over 100 år siden flyttede ned til stranden fra landsbyen Bønnerup, for at leve af fiskeri.

Til at begynde med trak fiskerne kutterne op på stranden, som det kendes nogle steder fra Vestkysten. Men storme betød, at store værdier kunne gå tabt, og efterhånden opstod tanken om at bygge en havn. Den er udvidet flere gange siden, og i dag er Bønnerup Havn både fiskerihavn og en stor og moderne lystbådehavn med alle faciliteter.

Også lystfiskerne er der tænkt på – de har fået deres eget sted, hvor dagens fangst kan renses under miljøvenlige forhold, det har den regionale LAG-fond bekostet. Desuden er her særlige fiskepladser til handicappede, lige som nogle pladser er beskyttede og børnevenlige.

Selve stranden er bred og med sand langt ud. Kajakroere kan let sætte kajakken i her, og har man en jolle, er der slæbested mod betaling til havnefogeden. Området er også populært blandt kitere og windsurfere, men det er et dårligt begynderspot, for de store vindmøller giver kastevinde, der kan være forstyrrende.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSlæbestedHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetShelter
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°31'53.66"N 10°42'32.04"E
    (56.5316 10.7089)
  • Nordvendt sandstrand og havn
  • P-plads
  • Offentlig strand og havn
  • Side i bogen: 217
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Ålegræs

Ålegræs

Ålegræs, eller Bændeltang som den også kaldes, har intet med tang at gøre, men er den eneste blomsterplante i de danske farvande med rødder, stængel og blade. Ålegræsbælter er et yndet levested for mange småfisk, snegle, muslinger og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden