Danmarks Strandguide - Djursland


FDM Hegedal Strand Camping

Plads til familien

Campingpladsen er populær blandt børnefamilier, og det er den tilhørende strand også. Man kommer lettest hertil på cykel eller til fods – p-pladsen er forbeholdt campingpladsens gæster.
Vis mere information

Man kan faktisk vandre Nordsøen rundt. Nordsøstien, eller The North Sea Trail, hedder ruten meget passende, og den går gennem mange lande og strækker sig over flere tusinde kilometer. Selv om FDM Hegedal Strand Camping ligger ved Kattegat og ikke ved Nordsøen, går fjernvandreruten altså også forbi her. Derfor er campingpladsen et oplagt stop, hvis man er ude at gå på Nordsøstien, uanset om det bare er en kort tur, eller den lange rute på ca. 6000 km., som er et årelangt projekt.

Men ellers er pladsen og stranden først og fremmest familiernes legeplads. Den lavvandede og børnevenlige strand ligger lige dér, hvor det nordlige Djurslands kystlinje bliver en smule svajrygget, og det giver samtidigt fine kig mod både øst og vest. Kysten her er stadig bred sandstrand, men længere mod vest begynder tagrørene at dukke op – vi nærmer os Randers Fjord, hvor det ferske vand blander sig med saltvandet. Men ved campingpladsen er stranden fint sand med klitroser og marehalm. Bag stranden ligger store hedeområder med fyrretræer, det fine græs bølget bunke og lilla gederams i højsommeren.

Her er også mange sommerhuse. Det nordlige Djursland blev tidligt ferieland for borgerskabet fra Viborg og Randers, og siden er sommerhusområderne blevet flere og flere. Der er nu stadig god plads, og der er mange muligheder for at boltre sig i naturen på alle årstider.

Parkeringspladsen på campingpladsen tilhører gæsterne dér, men man kan cykle og gå til stranden, hvad enten man kommer fra landevejen eller er på vandretur i området. Der er en sti til vandet både for campister og dem der ikke er gæster på campingpladsen.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringCamping
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°30'48.85"N 10°32'59.00"E
    (56.5136 10.5497)
  • Nordvendt sandstrand
  • P-plads for campister
  • Privat strand
  • Side i bogen: 223
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Fjæsing

Fjæsing

Danmarks eneste giftige fisk, Fjæsingen søger om sommeren fra dybderne mod kysten, hvor den jager tobis. Det meste af dagen skjuler den sig i sandbunden, hvorfor badende kan stikke sig på fiskens giftige rygfinner og gællelåg.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden