Danmarks Strandguide - Djursland


Skødshoved Nordstrand

Lune aftener

Børnevenlig typisk sommerhusstrand med lune aftener og fine kig ind til Aarhus, der kun er få kilometer væk hen over vandet.
Vis mere information

Omkring havnen i Skødshoved er stranden travl og livlig, men parkerer man bilen der og begiver sig lidt nordpå, skifter stemningen. Den brede Skødshoved Nordstrand er også populær, men her er alligevel mere ro. Og så er den særlig dejlig en stille sommeraften, hvor der er udsigt til lav sol over Aarhus, og hvor de sidste stråler holder temperaturen på stranden høj ud på aftenen.

Selve Aarhus er bare otte kilometer væk, Egå Marina godt fire kilometer – over havet vel at mærke. Til lands er vejen lang og snoet. Og derfor er Skødshoveds historie også knyttet til den bådfart, der opstod mellem Aarhus og Skødshoved i slutningen af 1800-tallet. I 1930 begyndte Mira-bådene at sejle i fast rutefart mellem Aarhus og Skødshoved. Aarhusianerne kunne komme på landet og nyde badelivet, og snart var der en livlig sommertrafik, som der opstod en hel turistindustri omkring.

Ved nordstranden ligger det gamle Skødshoved Strandhotel, som i dag er ferie- og lejrskolekoloni for Hvidovre Kommune. En af strandhotellets specialiteter var stegte ål, og fuldpension kunne fås formedelst 12 kroner i 1950. Et dobbeltværelse kostede 7,50 kroner. Men så var der også radio på værelserne. I dag er det sommerhuse, der præger området, og færgefarten er blevet udkonkurreret af bilerne trods flere forsøg på at genoplive den faste sommerrute fra Aarhus.

Badegæsterne her får ofte selskab af windsurfere, og det er også en god strand at snorkle ved. Lystfiskerne kan afhængigt af årstiden blandt andet få havørred, torsk, ising og skrubbe på krogen.


BørnevenligBadningBadebroLavt vandFiskevandSnorklingWindsurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°11'8.71"N 10°22'19.09"E
    (56.1858 10.372)
  • Vestvendt sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 68
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Vandmand

Vandmand

Vandmand, også kaldet øregople optræder i stort antal langs Danmarks kyster. Vandmanden består af ca. 95% vand og er derfor uden nævneværdige fjender, på nær særlige krebsdyr, kaldet goplelus, som æder vandmandens fire halvrunde kønsorganer.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden