Danmarks Strandguide - Djursland


Skødshoved Nordstrand

Lune aftener

Børnevenlig typisk sommerhusstrand med lune aftener og fine kig ind til Aarhus, der kun er få kilometer væk hen over vandet.
Vis mere information

Omkring havnen i Skødshoved er stranden travl og livlig, men parkerer man bilen der og begiver sig lidt nordpå, skifter stemningen. Den brede Skødshoved Nordstrand er også populær, men her er alligevel mere ro. Og så er den særlig dejlig en stille sommeraften, hvor der er udsigt til lav sol over Aarhus, og hvor de sidste stråler holder temperaturen på stranden høj ud på aftenen.

Selve Aarhus er bare otte kilometer væk, Egå Marina godt fire kilometer – over havet vel at mærke. Til lands er vejen lang og snoet. Og derfor er Skødshoveds historie også knyttet til den bådfart, der opstod mellem Aarhus og Skødshoved i slutningen af 1800-tallet. I 1930 begyndte Mira-bådene at sejle i fast rutefart mellem Aarhus og Skødshoved. Aarhusianerne kunne komme på landet og nyde badelivet, og snart var der en livlig sommertrafik, som der opstod en hel turistindustri omkring.

Ved nordstranden ligger det gamle Skødshoved Strandhotel, som i dag er ferie- og lejrskolekoloni for Hvidovre Kommune. En af strandhotellets specialiteter var stegte ål, og fuldpension kunne fås formedelst 12 kroner i 1950. Et dobbeltværelse kostede 7,50 kroner. Men så var der også radio på værelserne. I dag er det sommerhuse, der præger området, og færgefarten er blevet udkonkurreret af bilerne trods flere forsøg på at genoplive den faste sommerrute fra Aarhus.

Badegæsterne her får ofte selskab af windsurfere, og det er også en god strand at snorkle ved. Lystfiskerne kan afhængigt af årstiden blandt andet få havørred, torsk, ising og skrubbe på krogen.


BørnevenligBadningBadebroLavt vandFiskevandSnorklingWindsurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°11'8.71"N 10°22'19.09"E
    (56.1858 10.372)
  • Vestvendt sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 68
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Havørred

Havørred

Havørreden træffes overalt langs Danmarks kyster og lever både i salt og ferskvand. Om vinteren gyder fisken i åer og bække, mens sommeren tilbringes ude på de åbne og salte kyster, hvor den æder store mængder sild, tobis og rejer.

Læs mere

Marsvin

Marsvin

Marsvinet er en af verdens mindste hvaler og almindeligt forekommende i alle danske farvande undtagen Østersøen. Føden består primært af fisk som torsk og sildefisk, men marsvinet tager også blæksprutter og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden