Danmarks Strandguide - Djursland


Skødshoved Havn og sydstrand

Legeplads for alle

Livlig strand, en af Molslandets favoritter, med havneliv, lystsejlere, wind- og kitesurfere og et klassisk bademiljø. Her gode faciliteter og nemt at parkere.
Vis mere information

I sommerhalvåret er Skødshoved travl. Den korte afstand over vandet betyder, at selve havnen er et yndet udflugtsmål for det aarhusianske sejlsportsfolk. Samtidig er Skødshoved en af Molslandets bedste badestrande, og badegæsterne strømmer til fra store dele af omegnen.

Stort set alle vil kunne finde noget at foretage sig her. Windsurfere og kitesurfere indtager området, når vinden er i det rigtige hjørne – det vil især sige, at den kommer fra vestlige retninger. Lystfiskerne kan fiske det meste af året. Sejlerne har en moderne og hyggelig havn, her er slæbested til joller og andre småbåde, her kan snorkles, og selve sandstranden er bred og lun og har blåt flag. Det er ikke svært at få en badedag til at gå her.

Skødshoved er et af Djurslands helt klassiske badesteder. De første badegæster begyndte for alvor at komme i 30’erne, men allerede nogle årtier før var Skødshoved blevet et vigtigt stop for de mange paketskibe, der i begyndelsen af 1900-tallet sejlede på kryds og tværs i området og medbragte alt fra tobenede passagerer til korn, kartofler, gødning og grise. Senere kom dampskibene til og derefter de såkaldte Mira-både, der fragtede badegæsterne fra Aarhus ud på landet til det eksotiske Mols.

I dag er det ene af områdets gamle badehoteller blevet feriekoloni, men Skødshoved Badehotel er genopstået som restaurant og sommercafé ved siden af det gamle pakhus fra paketskibsssejladsens svundne tid.

Også sommerruterne over vandet til Aarhus forsøges med jævne mellemrum genoplivet. Færgesejlads mellem Aarhus, Skødshoved og Mårup på Samsø kan binde Århusbugten sammen.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringShelter
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'49.62"N 10°22'28.30"E
    (56.1804 10.3745)
  • Vestvendt havn og sandstrand
  • P-plads på havnen
  • Privat havn
  • Side i bogen: 70
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Strandsennep

Strandsennep

Strandsennep er sandstrandens eneste plante med lilla blomster og smalle tykke blade. Den er en pionérplante som tåler saltvand og gerne indtager den yderste del af stranden, hvor havet, sandfygning og salt skaber særlige levevilkår.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden