Danmarks Strandguide - Djursland


Bjødstrup Strand

Picnic og traveture

Vil man på strandtur med bilen og sidde i fred og ro og kigge ind på den travle Aarhus Havn, er Bjødstrup lige stedet. Her er også godt fiskevand. De gode p-muligheder gør det også let at sætte en havkajak i vandet her.
Vis mere information

Der er sjældent mange mennesker ved Bjødstrup Strand. De fleste strandgæster befinder sig lidt længere nordpå ved Skødshoved med bedre faciliteter. Dem er der ikke mange af ved Bjødstrup. Til gengæld er her fred og ro. Om sommeren er her også et rigt blomsterflor, fuglefløjt og uforstyrrede solrige eftermiddage og aftener.

Det er nemt at komme hertil også i bil, for en vej fører helt ned til den fredede strandeng, hvor der er P-plads ved Hundshoved. Det er med til at gøre det til et godt sted at sætte en havkajak og andre småbåde i vandet, ligesom wind- og kitesurferne godt kender stedet.

Nedenfor P-pladsen bliver vandet ret hurtigt dybt, og der er en del sten og tang. Men det er med til at gøre det sjovt at snorkle her, og vandet er klart og friskt. Lidt længere nordpå går en lille sandtange ud, hvor vandet er lavere. For den aktive er det også en mulighed at gå en god tur langs stranden og op i landet. Der er flere afmærkede ture, når man bevæger sig mod syd.

Bjødstrup Strand er første del af den store Isgård-fredning, som er opkaldt efter den store herregård oppe i landet. Fredningen omfatter en stor del af Mols Hoved, der formentlig har givet Mols sit navn. Mols kommer af Mulnæs, som de fleste sprogkyndige oversætter med ”det mørke næs”, mens andre oversætter det med ”næsset med de mange sten”.

I begge tilfælde passer navnet, for Mols Hoved set på afstand virker ofte mørkt, og sten er her mange af. De er en slags postkort fra istiden og efterladt af de store gletsjere, da de trak sig tilbage. Stenene er ledeblokke – ved at studere dem kan man se, hvor isen kom fra.


ParkeringBørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'31.08"N 10°22'38.42"E
    (56.1753 10.3773)
  • Vestvendt sand- og stenstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 73
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Eremitkrebs

Eremitkrebs

Eremitkrebsen udvikler ikke skjold, og lever derfor i tomme sneglehuse, som regel konksneglens. Når den vokser, må den finde nyt og større sneglehus. Den lever både på lavt og dybt vand. Havkatten er dens værste fjende.

Læs mere

Pungreje

Pungreje

Pungrejerene, også kalder mysider danner sommerhalvåret igennem tætte sværme imellem det lave vands ålegræs og i havne. Føden består af planktondyr. Selv er pungrejerne et attraktivt måltid for fiskeyngel og gopler.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden