Danmarks Strandguide - Djursland


Strandkær Strand

De kuldskære og de nøgne

Er man en lidt kuldskær badegæst, er Strandkær et ideelt bud. Stranden vender mod syd, er beskyttet, og vandet er lavt, så også de mindste har gode forhold.
Vis mere information

Beskyttet af en lille egeskov ligger Strandkær Strand og lokker med sand og lavt og lunt vand. Særligt i begyndelsen og slutningen af sæsonen er stranden populær, for den vender mod syd, og her i bunden af bugten er vandet som regel lidt varmere end andre steder. Til gengæld kan det blive lidt grumset i den allervarmeste tid. Her kan man så søge ind i skyggen under egetræerne og puste ud, hvis det føles for hedt at stege på stranden.

Den offentlige strand er meget familievenlig, og der er ikke længere til Femmøller Strand og iskioskerne der, end at man hurtigt kan nå derhen til fods. For mange vil det sikkert være en diskussion, hvor Femmøller Strand slutter, og Strandkær Strand begynder, men svaret er, at Møllebækken er grænsen. Kommer man via stranden fra Femmøller-siden, er der en lille bro, der leder over bækken.

Strandkær er også nudiststrand. Det vrimler sjældent med nøgne mennesker, men her er der altså mulighed for at ligge uforstyrret, som man er skabt. Der er ikke et særligt afsnit for nudister, men de fleste lægger sig cirka 100 meter fra bækken. Ved den lave strand er der gode muligheder for at sætte en havkajak i vandet, lige som stranden er handicapvenlig.

Bliver man træt af strandlivet, kan man bare krydse landevejen og gå op til besøgscentret Strandkær oppe i Mols Bjerge – så er man i en helt anden natur med det samme. Turen derop går over gammel havbund, og og den sidste stigning op er dér, hvor stenalderhavet mødte kysten og blev til strand.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'12.25"N 10°35'11.90"E
    (56.2201 10.5866)
  • Sydøstvendt sandstrand
  • Offentlig P-plads i skoven
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 115
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Sukkertang

Sukkertang

Karakteristisk båndformet brunalge som findes i næsten alle danske farvande og bliver op til 3 meter lang. Ved udtørring udskilles et hvidligt sukkerholdigt stof, deraf navnet.

Læs mere

Ålegræs

Ålegræs

Ålegræs, eller Bændeltang som den også kaldes, har intet med tang at gøre, men er den eneste blomsterplante i de danske farvande med rødder, stængel og blade. Ålegræsbælter er et yndet levested for mange småfisk, snegle, muslinger og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden