Danmarks Strandguide - Djursland


Bogens Strand

Et kongeligt badested

Bogens Strand er indbydende, lun og venlig og egnet til hele familien. Også handicappede i kørestol har gode faciliteter. Og så ligger den perfekt, hvis man også vil en tur op i Mols Bjerge.
Vis mere information

De fleste turister flokkes om den nærliggende Femmøller Strand, men Bogens Strand burde være mindst lige så populær. Stranden ligger smukt og let tilgængeligt, også for handicappede i kørestol, og selv om man skulle være en familie med mange forskellige ønsker til strandlivet, vil Bogens Strand kunne opfylde det meste.

Her er en dejlig og børnevenlig badestrand, gode fiskemuligheder for blandt andet havørred og hornfisk, her er godt at ankre op, fint at sejle i kano og windsurfe – og så er her ikke mindst et fremragende udgangspunkt for ture op i hjertet af Mols Bjerge, som Bogens Strand ligger for foden af.

Selv familiens paparazzi kan spejde efter et glimt af royal røgelse, for både Kongeskibet Dannebrog og Skoleskibet Danmark ankrer ofte op ud for Bogens Strand.

Når man ligger og nyder solen og lyden af bølgerne en sommerdag, ligger man egentlig på gammel havbund. I stenalderen lå vandkanten omtrent 2-4 meter højere. Den oprindelige stenalderkyst kan man se, hvis man bevæger sig op mod Mols Bjerge. Nogle få hundrede meter inde i landet går det pludselig stejlt opad – det er de gamle kystskrænter. Da den tunge iskappe fra seneste istid forsvandt, løftede landet sig af bare lettelse.

Mødestedet mellem hav, strand, skov, eng og overdrev giver et meget rigt dyre- og planteliv. Fuglene tæller både strandfugle som ryler og strandskader og stadig sjældne rovfugle som den smukke røde glente, som Syddjurs Kommune har en særlig pligt til at passe godt på.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°12'30.25"N 10°34'36.35"E
    (56.2084 10.5768)
  • Sydøstvendt sandstrand
  • Offentlig P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 113
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Engelskgræs

Engelskgræs

Engelskgræs er meget almindelig på strandenge og ved saltede vejrabatter, hvor den om foråret danner et imponerende og romantisk blomsterdække. Særlige saltudskillende kirtler gør den hårdfør overfor salt i jordbunden.

Læs mere

Strengetang

Strengetang

Strengetang forekommer overalt ved de danske kyster hvor algearten danner tætte bevoksninger på muslingebanker og sten, især i beskyttede fjorde. De strengeormede brunalger bliver op til 3-4 m lange.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden