Danmarks Strandguide - Djursland


Fuglsø Vig

Gammeldags badestemning

Denne private strand ligger ualmindelig smukt og giver både mulighed for dejlige dukkerter på en bund af blandet sand, sten og tang og for vandreture i bøgeskov. Men man skal gå et stykke, hvis man er i bil.
Vis mere information

Når det er ved at være spisetid en varm sommerdag, kan man pludselig høre en gong-gong hen over lyden af bølgeslag og glade børn. Det er signal oppe fra et af sommerhusene om, at nu er det tid at pakke håndklædet og komme hjem til middagsbordet. Stranden neden for Fuglsø Skov er en rigtig gammeldags sommerhusstrand med en afslappet feriestemning. Her kommer sjældent andre end de lokale beboere, og en morgen kan man ofte se sommerhusgæsterne trisse ned til stranden i badekåber og få en frisk dukkert i solens første stråler. Mange af sommerhusene har været i familiernes eje i flere generationer nu, så man kender hinanden.

Man må nu gerne være med som gæst, bare man kommer til fods eller på cykel, for der er ikke lige et sted at stille bilen. Bussen mellem Knebel og Ebeltoft kommer tæt på. Bed om at komme af ved Ejner Holst Vej, så er stranden få minutter væk.

Går man til højre langs stranden, kommer man hurtigt til de høje skrænter mod Fuglsø. Som noget særligt for området er der en bøgeskov, Fuglsø Skov, på toppen, for her er der ler i undergrunden. Bøgeskove er der ellers ikke mange af i den sydligste del af Djursland, jorden er som regel for mager. Stien op til skoven fører forbi et lille vandhul og gennem mandshøje bregner. Fra toppen er udsigten overdådig, og flere stier fører rundt i skoven og forbi sommerhusområdet Fuglsø Hede, hvor en særlig plejeplan og de aktive beboere har sikret de store naturværdier.

Selve stranden er dejlig og ret bred, indtil man når skrænterne. Der er som regel sten de første par meter ud i vandet, men så bliver der fin sandbund. Her bliver hurtigt ret dybt. Fiskeriet er godt, ikke mindst efter torsk og havørred og særligt ved pynterne.


BørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSnorklingVandringGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°11'51.51"N 10°33'48.71"E
    (56.1976 10.5635)
  • Sydøstvendt sandstrand
  • P-plads i Fuglsø
  • Privat strand
  • Side i bogen: 110
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hedelyng

Hedelyng

Hedelyng er en værdifuld hedeplante for honningbier og andre insekter på næringsfattige sandjorde. Planten er afhængig af samliv med én eller flere svampe. Det kaldes mycorrhiza, svamperod, og er et tæt samarbejde om næringsstoffer.

Læs mere

Pungreje

Pungreje

Pungrejerene, også kalder mysider danner sommerhalvåret igennem tætte sværme imellem det lave vands ålegræs og i havne. Føden består af planktondyr. Selv er pungrejerne et attraktivt måltid for fiskeyngel og gopler.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden