Danmarks Strandguide - Djursland


Fuglsø Strand

En fest for de aktive

Paragliding, Danmarks første undervandsaktivitetsbane, snorkling, kajakroning og en flot offentlig strand. Fuglsø Strand er perfekt for de aktive og de morgenduelige, for meget bedre udsigt til solopgangen fås ikke.
Vis mere information

Når østenvinden kommer susende og får badegæsterne til at flokkes på de vestvendte strande, så kommer paragliderne til Fuglsø Strand og kaster sig med begejstring ud fra de høje skrænter som neonfarvede rovfugle.

Af alle Syddjurslands strande er Fuglsø Strand nok den, der byder på flest muligheder for friluftsfolket. Stranden er en glimrende badestrand, selv om der kan ligge en del sten i vandkanten, og ret hurtigt bliver dybt. Men hvad der gør den til noget særligt er, at der stort set ikke er den aktivitet, man ikke kan dyrke: Dykning, fiskeri, sejlads, snorkling, vandreture – og de geologiog naturinteresserede har fremragende muligheder for at gå på opdagelse. Har man ikke selv udstyr til det, ligger DGI´s Natur- og Friluftscenter Karpenhøj på toppen af bakken ved landevejen og byder sig til med både undervisning og udlån af blandt andet kajakker og snorkeludstyr. Sidstnævnte kan man få særlig sjov med ved Fuglsø, hvor Danmarks første undervandsaktivitetsbane og ditto natursti er udlagt.

Bliver man helt udmattet ved tanken om al den aktivitet, er Fuglsø Strand også bare et usædvanligt smukt og afvekslende sted at slå sig ned og nyde udsigten og naturen. Allerbedst er det en lun sommermorgen, for så er der også udsigt til solopgangen. Tag bare morgenmaden med. Kommer man en majmorgen lige før solopgang, bør man have en trøje på. Men så får man også fornøjelsen af at høre forsommerens travle fuglekor akkompagneret af havets brus - en skøn måde at indlede dagen på.


ParkeringToiletterDrikkevandBørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSnorklingHavkajakParaglidingVandringGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'52.38"N 10°32'35.29"E
    (56.1812 10.5431)
  • Østvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 108
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Eremitkrebs

Eremitkrebs

Eremitkrebsen udvikler ikke skjold, og lever derfor i tomme sneglehuse, som regel konksneglens. Når den vokser, må den finde nyt og større sneglehus. Den lever både på lavt og dybt vand. Havkatten er dens værste fjende.

Læs mere

Marsvin

Marsvin

Marsvinet er en af verdens mindste hvaler og almindeligt forekommende i alle danske farvande undtagen Østersøen. Føden består primært af fisk som torsk og sildefisk, men marsvinet tager også blæksprutter og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden