Danmarks Strandguide - Djursland


Ebeltoft Strand Camping

Med byen som baggrund

Cirkus, omrejsende tivoli, campingstemning – stranden ved Ebeltoft Strand Camping er en rigtig bystrand, hvor både unge og børnefamilier mødes. Det er også en af windsurfernes favoritter.
Vis mere information

De unge lå på stranden og tjekkede med stjålne blikke hinanden ud, som unge nu gør. To piger og en dreng. Pludselig lød der voldsomme trin bag dem og en lyd af noget knasende. De vendte sig om. Og skreg. For to elefanter var på vej ned til vandet for at køle af i sommervarmen.

Stranden ved Ebeltoft Camping danner ramme om lidt af hvert og altså også de turnerende cirkusforestillinger i sommerlandet. Og derfor sker det af og til, at elefanterne også holder badedag i det lave, varme vand.

Det er et travlt område, for stranden ligger næsten inde i byen, og det er ikke her, man skal søge hen for at finde ro en sommerdag. Til gengæld er her masser af mulighed for at være aktiv ved stranden, og det blå flag er tegn på både rent vand og mange faciliteter.

På en blæsende dag kan man se windsurferne hoppe hen over bølgerne, og på land vælger mange at sætte drager op på de brede strandenge. Det er en meget børnevenlig strand tæt på det hele.

Der ligger tit ålegræs i vandkanten, og turisterne har det med at sige ”adr”, men faktisk er det tegn på, at vandet er rent. Ålegræs er en blomsterplante, som kræver lys, så i forplumret vand trives den ikke. I Ebeltoft har den været brugt til tangdiger, som man stadig kan se inde i byen over for Fregatten Jylland.

Stranden er en del af Ebeltoft Vig Vildtreservat, der især er oprettet for at beskytte det rige fugleliv. Inderst i Vigen er der særligt mange fugle, som snasker sig fede i de orm, muslinger og smådyr, som bliver blotlagt ved lavvande.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetCamping
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°12'32.93"N 10°40'35.57"E
    (56.2091 10.6765)
  • Vestvendt sandstrand
  • P-pladser
  • Offentlige og privat strande
  • Side i bogen: 129
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden