Danmarks Strandguide - Djursland


Ebeltoft Havn

Havneliv med historie

Havnen og Ebeltoft er to sider af samme sag, for havnen gjorde engang Ebeltoft rig. I dag er det lystbådene og turisterne, der strømmer hertil, og der ligger flere store attraktioner langs havnen, bedst kendt er den nu restaurerede fregat, 'Jylland'.
Vis mere information

Havnen og Ebeltoft er uløseligt forbundet. Uden havnen ville Ebeltoft aldrig være blevet en levende og velhavende købstad i Middelalderen. Siden mistede havnen langsomt sin betydning, og så blev Ebeltoft en forsømt del af datidens udkantsdanmark. Det har været trist dengang, men i dag betyder det, at de ældste gader og huse er enestående velbevarede. Byens borgere fik nemlig ikke råd til at modernisere og rive de fine bindingsværkshuse ned eller rette de krogede gader ud. Resultatet er et miljø, som trækker folk til fra mange lande.

I dag er havnen i Ebeltoft levende igen, men det er især fritidslivet, der sørger for nutidens livlige miljø. Havnefronten ændrer sig konstant, fordi gamle industriarbejdspladser som byens slagteri er lukket og har givet plads til blandt andet boligbyggeri. Nu er der efterhånden en sammenhængende havnepromenade fra Skudehavnen med de karakteristiske røde hytter i syd til hotel Ebeltoft Strand i nord.

Sommeren igennem er her travlt, og flag fra mange lande ses i de store sejlbådes agterstavn. Skudehavnen har alle faciliteter, grillpladser, en ny legeplads og egen lille badebro, som også vinterbaderne benytter. Børnene vimser omkring med fiskenet og tøjklemmer med muslingebidder på snor og fanger krabber. Vil man dyrke sejlsport, er mulighederne uovertrufne, og både roere og kajakfolket har klubhus i havnen og gode ramper til at sætte bådene i vandet fra.

I havneområderne er der flere restauranter og cafeer, men man kan også bare tage sin medbragte mad med eller grille fx ved det store fællesareal ved Skudehavnen og nyde udsigten over mod Mols Bjerge. Meget smukkere bliver havneliv i Danmark ikke.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedHavkajakVandringFuglelokalitetCamping
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°11'24.25"N 10°39'58.23"E
    (56.1901 10.6662)
  • Havn
  • Flere offentlige P-pladser
  • Offentlig
  • Side i bogen: 131
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Fjæsing

Fjæsing

Danmarks eneste giftige fisk, Fjæsingen søger om sommeren fra dybderne mod kysten, hvor den jager tobis. Det meste af dagen skjuler den sig i sandbunden, hvorfor badende kan stikke sig på fiskens giftige rygfinner og gællelåg.

Læs mere

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden