Danmarks Strandguide - Djursland


Vibæk Strand

Sommerfugle i vinden

Den bynære Vibæk Strand ved Ebeltoft er for den aktive og er kendt som en af landets bedste windsurferstrande. Men her er også blåt flag, beachvolley og mange andre muligheder for aktiviteter og parkering tæt på stranden.
Vis mere information

Vinter og sommer, morgen, middag og aften – det skal ikke blæse mange sekundmeter, før Ebeltoft Vigs blågrå bølger får kulørt selskab. Neongrøn, skrigende pink, citrongul og mange andre farver flakser som sommerfugle i overstørrelse hen over de krappe bølger. Ebeltoft Vig er et favoritsted blandt windsurferne, for vandet er lavt og bølgerne gode, og netop ved Vibæk Strand er det let at komme til.

Vibæk er også en populær badestrand, især blandt turisterne. De lokale findes oftere ved kattegatstranden Boeslum på den anden side af halvøen Hasnæs, som denne del af Djursland egentlig hedder. Men Vibæk er mere beskyttet, ligger direkte til byen og har varmt vand selv tidligt og sent på sæsonen. Det blå flag fortæller, at her er gode faciliteter og rent vand, og mange unge finder hertil for at spille beach volley.

Solen varmer hele dagen, og udsigten mod Mols Bjerge er forrygende. Øverst ses Trehøje, der strækker sig 126 meter i vejret. Stranden er et godt soppe- og tingfindersted for de yngste. Her er blåmuslinger og andre skaldyr, rejer og til tider ålegræs i store mængder. Ålegræsset er blevet brugt til både madrasser, tobak, gødning og tangdiger, og selv om man som badegæst kan være irriteret over det, når det skyller op på land, så er det et tegn på, at vandet er rent.

Dengang der stadig var jernbane i Ebeltoft, gik den langs vandet her, og Tyskermolen, som man kan se resterne af ude i vandet, er et levn fra den tid. Jernbanestrækningen fra Vibæk og helt op til Gravlev er i dag en meget smuk og varieret vandre- og cykelsti, som i forsommeren genlyder af nattergalesang.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'3.37"N 10°40'13.58"E
    (56.2176 10.6704)
  • Sydvestvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 126
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Strengetang

Strengetang

Strengetang forekommer overalt ved de danske kyster hvor algearten danner tætte bevoksninger på muslingebanker og sten, især i beskyttede fjorde. De strengeormede brunalger bliver op til 3-4 m lange.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden