Danmarks Strandguide - Djursland


Esby Strand

Med snøre og kajak

Har man lyst til en tur i jolle eller kajak langs Helgenæs kyster, er Esby et godt sted at vælge som udgangspunkt, for her er slæbested. Det er også godt fiskevand. Her er tilmed en smuk beliggende primitiv lejrplads.
Vis mere information

Der er få steder, man kan sætte kajakken i vandet langs Helgenæs’ flotte kyster, men ved Esby kan det lade sig gøre. Tilmed får man så glæden af et meget smukt område, der langt fra er overrendt. Det lokale bådelav er aktivt og gør en stor indsats for at holde Esby Strand indbydende.

Her er bådebro og slæbested, og gæster kan mod betaling benytte slæbestedet, hvis de vil sætte en jolle i vandet. Det kan man roligt gøre, hvis man vil fiske, for kysten her er glimrende. Ikke så kendt som nogle af de andre fremragende fiskesteder på Helgenæs, men netop derfor også tit lettere at få en god plads ved. Bunden er det meste af vejen leopardbund med blandet sand, sten og tang, og derfor er der levesteder for mange typer fisk. Havørred, torsk og i forsommeren hornfisk er blandt de hyppigste fangster.

Stedet er populært til snorkling og dykning, også natdyk og undervandsfotografering, for vandet er klart, og der er mange arter i området. Men der kan være strøm, så vær forsigtig. Mod syd går stranden over i højere og grovere klintekyst, med udvaskede store granitsten i vandkanten. Mod nord bliver kysten blidere med bløde kystskrænter, sandstrand og sandbund.

Esby Strand er et af de steder, hvor man kan overnatte på primitiv, privat lejrplads. Pladsen ligger ualmindeligt smukt et par hundrede meter fra bådelaugets bro oppe på toppen af en skrænt. Herfra er der i klart vejr vid udsigt helt til Sejerø tæt på Sjælland.

Et fantastisk sted at nyde solopgangen, ofte med marsvin i vandet tæt på kysten. Pladsen kan findes på www.udinaturen.dk.


ParkeringHandicapvenligBadningBadebroDybt vandNudismeFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 7'44.63"N 10°33'27.75"E
    (56.1291 10.5577)
  • Østvendt sand- og stenstrand
  • P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 99
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Vandmand

Vandmand

Vandmand, også kaldet øregople optræder i stort antal langs Danmarks kyster. Vandmanden består af ca. 95% vand og er derfor uden nævneværdige fjender, på nær særlige krebsdyr, kaldet goplelus, som æder vandmandens fire halvrunde kønsorganer.

Læs mere

Sukkertang

Sukkertang

Karakteristisk båndformet brunalge som findes i næsten alle danske farvande og bliver op til 3 meter lang. Ved udtørring udskilles et hvidligt sukkerholdigt stof, deraf navnet.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden