Danmarks Strandguide - Djursland


Borup Strand

Alene i naturen

Selv om Djursland er et turistområde, er der dejlige strande, man kan have helt for sig selv. Borup Strand er en af dem, og her kan man godt tillade sig at smide tøjet, når man bader og solbader. Og så er her godt fiskevand også.
Vis mere information

Skal der være gang i den og masser af aktiviteter og faciliteter, skal man vælge en anden strand. Men er drømmen en stemning af alene i naturen selv på en varm sommerdag, er Borup Strand et godt bud. Det er en af de her hemmelige strande, som kan være overraskende at finde i så turistpræget et område som det sydlige Djursland.

Bilen kan ikke tages med hele vejen til stranden. Vejen er privat, så der er kun adgang til fods og på cykel, men man kan parkere oppe i selve Borup og gå de cirka halvanden kilometer til stranden. Det er en smuk tur gennem agerland, eng og kyst med fine udsigter undervejs.

Ved stranden vokser marehalm, engelskgræs og duftende hybenroser, og det er let at finde sin egen lille sandgryde med læ. På grund af afsondretheden er det også et af de steder, hvor man kan tillade sig at bade nøgen. I vandet er der efter et par meter med sten mest sandbund, blandet med store sten. Stenene er ledeblokke, noget som isen har taget med sig, da den masede sig frem og lod ligge, da den trak sig tilbage. Som det meste af kysten her er også stranden ved Borup et godt fiskested. Småtorsk, hornfisk og havørreder kan bide på, alt efter årstid. Her er også de eftertragtede multer, men de er svære at få på krogen.

Helgenæs har været dyrket og ryddet for skov siden stenalderen, og flere steder er der spor efter de særlige dyrkningsmetoder, som de tidligste bønder benyttede. I dag er de gamle overdrev mange steder plantet til. Det gælder også ved Borup, hvor skoven i dag er cirka 60 år gammel.


BørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSnorklingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 8'41.18"N 10°33'11.28"E
    (56.1448 10.5531)
  • Østvendt sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 100
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Spættet sæl

Spættet sæl

Spættet sæl er Danmarks mest almindelige sælart. Anholt huser en stor sælkoloni. Den spættede sæl bliver op til 1.8 m lang med en vægt på ca. 130 kg. Dyrene føder deres unger i juli, og kræver ro på stranden i ungernes 4 uger lange digeperiode.

Læs mere

Pungreje

Pungreje

Pungrejerene, også kalder mysider danner sommerhalvåret igennem tætte sværme imellem det lave vands ålegræs og i havne. Føden består af planktondyr. Selv er pungrejerne et attraktivt måltid for fiskeyngel og gopler.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden