Danmarks Strandguide - Djursland


Vængesøgård Strand

Bølgernes vuggevise

En god strand med klart vand på alle årstider. Den drænede sø bag stranden er ved at blive til sø igen og giver plads til et unikt fugleliv med blandt andet kærhøg og rørhøg. Badebro og primitiv lejrplads gør stranden ekstra attraktiv.
Vis mere information

At falde i søvn under åben himmel en lun aften med de blege stjerner og månen som natlys og bølgernes slag mod kysten som godnatsang kan anbefales, også selv om det i Danmark kræver en god, varm sovepose de fleste nætter.

På stranden ved Vængesøgård kan det lade sig gøre. Her er en primitiv overnatningsplads, som man kan søge om at ligge på via www.udinaturen.dk. Man kan tage telt med, og her er også et par shelters. Man kan komme hertil fra vandet i kajak, til fods eller på cykel, og kommer man på hesteryg, er der også plads til hesten i en fold med vand. I vinterhalvåret er det oftest de lokale sommerhusejere der anvender stranden. I sommerferien finder også nysgerrige turister vej til den fredelige strand.

Det første stykke i vandet kan der være en del sten, men så bliver bunden fin sandbund, og vandet er klart og frisk selv på de varmeste dage. Her trækker ofte marsvin ind tæt på kysten, for der er godt med fisk i vandet. I sensommeren kan man somme tider se en stor finne blive efterfulgt af en lidt mindre – en hun med sin unge på slæb.

Bag stranden ligger resterne af Vænge Sø, der er en af de mange søer og vådområder, som er blevet drænet for at kunne dyrkes. I dag er der planer om at lade den blive til et vådområde igen. Det vil give et rigere fugleliv, og det vil også kunne forbedre vandkvaliteten.

Badebroen på stedet må benyttes af alle, og man kan også sætte kajakker i på stedet. Vejen hertil er dog privat, så skal man køre i bil, bør man spørge om lov først.


BørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakVandringShelter
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 9'0.40"N 10°32'43.58"E
    (56.1501 10.5454)
  • Østvendt sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 102
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Tobis

Tobis

Den sølvfarvede slanke tobis er et vigtigt bytte for mange dyr. Fisken jages af havørred, hornfisk og torsk samt sæl og marsvin. Tobisen selv er en stimefisk, der holder af at skjule sig i sandbunden, når ikke den selv jager vandlopper.

Læs mere

Knivmusling

Knivmusling

Knivmuslingen er en af strandens mest karakteristiske muslingearter med sin langstrakte form. I England kaldes den med god grund for barberbladsmusling. Knivmuslingen ses ofte opskyllet i stort antal på stranden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden