Danmarks Strandguide - Djursland


Dragsmur Strand Øst

Hvaler, får og friluftsliv

Flotte udsigter, historiske skanser, masser af muligheder for at sætte kajakker og både i vandet – Dragsmur lokker mange. Østsiden mod Ebeltoft Vig har det dybeste vand, og marsvin kommer nogle gange helt tæt på land.
Vis mere information

Ser man Mols og Helgenæs som et timeglas, er Dragsmur den slanke talje, der skiller de to. Bare lidt over 200 meter skiller Ebeltoft Vig fra Begtrup Vig, men der er en verden til forskel på de to kyster.

Den vestvendte del af Dragsmur strand, beskrevet som nr. 24, er beskyttet og fjordagtig. Mod Ebeltoft Vig er landskabet helt anderledes, vendt mod det åbne hav som kysten er her. Det er et godt sted at sætte en kajak eller en anden lille båd i vandet, men pas på: vinden skifter hurtigt, og man kan drive langt fra land, hvis den kommer fra vest.

Dragsmur er et populært sted, netop fordi man kan få så mange forskellige kystoplevelser på samme tid. Man kan godt bade her, men det er bedst med badesko og eventuelt en støttestok, for her er mange og store sten. Vandet er usædvanligt klart og friskt, og det er et fint sted at snorkle. Det er også godt fiskevand.

Udsigten er flot, især oppe fra general Ryes skanser, som han byggede under Treårskrigen 1848-1850. Foruden det store landskab kan man ikke helt sjældent se Danmarks eneste hval, marsvinet, som her kommer så tæt på land, at man i stille vejr kan høre blæset fra åndehullet i issen. På overdrevene støder man det meste af året på de statsansatte, firbenede naturplejere.

Det er gute-får, en gammel nordisk race. Selv om de har horn, er der ingen væddere blandt dem, og de er såre fredsommelige, så gå roligt ind i indhegningen. Det er deres fortjeneste, at det smukke blomsterflor, der hører den varme, tørre sandbund til, er kommet tilbage efter at have været groet til i buske og hybenroser.


ParkeringBørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingParaglidingVandringFuglelokalitetGeologiShelter
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 9'32.76"N 10°32'9.46"E
    (56.1591 10.536)
  • Østvendt sand- og stenstrand
  • Flere P-pladser i området
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 105
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Havørred

Havørred

Havørreden træffes overalt langs Danmarks kyster og lever både i salt og ferskvand. Om vinteren gyder fisken i åer og bække, mens sommeren tilbringes ude på de åbne og salte kyster, hvor den æder store mængder sild, tobis og rejer.

Læs mere

Vandmand

Vandmand

Vandmand, også kaldet øregople optræder i stort antal langs Danmarks kyster. Vandmanden består af ca. 95% vand og er derfor uden nævneværdige fjender, på nær særlige krebsdyr, kaldet goplelus, som æder vandmandens fire halvrunde kønsorganer.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden