Danmarks Strandguide - Djursland


Rodskov Strand

Populær badebro

Her er borde og bænke, børnevenlig strand, en populær badebro, fred og ro og smukke aftener. Rodskov Strand tiltrækker mange lokale.
Vis mere information

Badebroen ved Rodskov Strand, som nogle også kalder Gl. Løgten Strand, er populær i sommertiden. Særligt om aftenen hvor både lokale og turister søger vandet for en aftendukkert eller en spadseretur for lige at fordøje middagen.

Aftensmaden kan man sagtens indtage på stranden i de meget smukke omgivelser, for der er både borde og bænke og grillpladser. Et toilethus er her også. Vandet er lavt meget langt ud, så stranden er børnevenlig, lige som der er en lille legeplads til dem. Børnene er også glade for badebroen, hvor man kan ligge på maven og kigge på krabber og rejer og småfisk som kutling eller fange dem i sit fiskenet.

Den populære badebro er resultatet af et stort frivilligt arbejde fra det lokale Rosenholm bådelaug. En udvidelse af parkeringspladsen, som kommunen har lovet at stå for, er til gengæld foreløbig ikke blevet til noget, og derfor er det klogt at lade bilen stå og tage cyklen eller spadserer hertil, hvis det er muligt.

Lige i nærheden ligger den historiske Gl. Løgten Strandkro, som spillede en rolle som indkvarteringssted for soldater flere gange i løbet af 1800-tallet, blandt andet Olaf Ryes tropper i 1849. Dengang foregik der en livlig trafik fra bugten og ind til land, hvor der blev holdt markeder hver 14. dag. Handlerne blev fejret ved at drikke lidkøb på kroen – et gammel udtryk for at markere en handel med en skål, og det gik efter sigende ret fugtigt for sig.

Kroen er stadig i funktion, men i dag er det oftere årgangsvin end brændevin, der er i glassene.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroLavt vandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfing
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°17'33.42"N 10°23'42.67"E
    (56.2926 10.3952)
  • Sydvendt fjord- og sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 35
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hornfisk

Hornfisk

Hornfisken er en pelagisk stimefisk og findes overalt i de danske farvande. Den kan blive op til ca. 1,2 meter og 2 kilo. Hornfisken foretager lange vandringer og kommer i april-maj ind i danske farvande for at gyde på lavt vand.

Læs mere

Strandkrabbe

Strandkrabbe

Strandkrabben er den mest almindelige krabbe i danske farvande. Man finder den på sten- og sandbund, i havne og alge- og ålegræsbevoksninger på det lave vand. Nedgravet i havbunden afventer den sit bytte og er næsten altædende.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden