Danmarks Strandguide - Djursland


Rugaard Camping

Et kystlandskab med gods i

Her får man store linjer, flot natur og spændende historie på én gang, hvad enten man interesserer sig for geologi, tidligere tiders heksejagt eller herregårde. God lystfiskerstrand.
Vis mere information

Det er de store linjer, der dominerer kysten ved Rugaard Camping. Vældige skrænter, store sten, voldsomme bølger, vidtstrakte overdrev og mægtige bøgestammer helt ned til vandet. Det er et fascinerende landskab, bogstavelig talt med gods i. Rugaard Camping ligger på herregården Rugaards område, og til den er knyttet flere grumme historier, blandt andet om den tidligere ejer Jørgen Arenfeldt, der var en særdeles ihærdig heksejæger.

Både mænd og kvinder lod han torturere, eller han udsatte dem for hekseprøven: Nøgne blev de bundet på hænder og fødder og smidt i branddammen, der den dag i dag kaldes heksedammen. Hvis de sank til bunds, var de uskyldige i hekseri – kunne de svømme, var de skyldige og blev brændt på bålet. Skarpretteren, bøddelen, i Aarhus tjente mange af sine penge hos Jørgen Arenfeldt. Det er også Arenfeldts fortjeneste, at de to tårne hedder henholdsvis Lübeck og Hamburg. På sine gamle dage var herremanden fattig, og når kreditorerne bankede på, kunne Arenfeldts tjener meddele, at ”herren er i Lübeck” uden at lyve.

Skrænterne ved Rugaard Camping fortæller også en fortidshistorie, men den er mange millioner år gammel. Skrænterne består af plastisk ler – det er derfor, bøgetræerne trives så godt. Men leret rutsjer med jævne mellemrum ned, når det bliver for tungt af fugt, og så åbnes der for kig direkte ind i bøgeskoven.

Selve stranden er i høj grad en stenstrand og et fremragende fiskested. Man kan købe madding på campingpladsen og leje en båd samme sted, hvis man gerne vil ud på vandet. Ellers er det et flot og spændende område at gå eller cykle en tur i på alle årstider. Bussen mellem Ebeltoft og Grenå standser ved Rugaard.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBadningDybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakVandringGeologiCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°16'18.04"N 10°49'18.88"E
    (56.2717 10.8219)
  • Østvendt stenstrand
  • P-pladser ved campingpladsen og mod nord
  • Privat Strand
  • Side i bogen: 170
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strandsennep

Strandsennep

Strandsennep er sandstrandens eneste plante med lilla blomster og smalle tykke blade. Den er en pionérplante som tåler saltvand og gerne indtager den yderste del af stranden, hvor havet, sandfygning og salt skaber særlige levevilkår.

Læs mere

Strandkrabbe

Strandkrabbe

Strandkrabben er den mest almindelige krabbe i danske farvande. Man finder den på sten- og sandbund, i havne og alge- og ålegræsbevoksninger på det lave vand. Nedgravet i havbunden afventer den sit bytte og er næsten altædende.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden