Danmarks Strandguide - Djursland


Polderrev Strand og Dr. Ferieby

En strand for alle

Stranden ved Polderrev er de unges favorit, og det er samtidig en af Danmarks mest handicapvenlige strande. Naturcentret tilbyder udlejning af grej.
Vis mere information

Den gamle købstad Grenaa har flere fremragende strande, men Polderrev er den, der ligger tættest på byen og er mest populær blandt de unge. Når havnen slutter, begynder stranden, hvor strandfester, gode sandgryder i klitterne, beachvolley og kort afstand til kiosken trækker de unge til.

Men stranden ved det lille rev Polderrev lokker ikke kun de unge. Stranden har noget at tilbyde alle, og så er den blandt Danmarks allermest handicapvenlige strandområder. Dronningens Ferieby, som ligger her, er specielt udviklet til bevægelseshæmmede og har indrettet områder på stranden, så er det også muligt for dem at komme i vandet.

Naturcenter Norddjurs ligger i området og tilbyder blandt andet naturvejledning, udlejning af udstyr som kano og kajak og overnatning i hytter. Polderrev er som nævnt et ret lille rev, men strækker sig alligevel et par hundrede meter ud i vandet. Det er et kalkstensrev med flot bevoksning, og det er et godt område til undervandsjagt særlig hen under aften. Ørred, fladfisk, multer og andre spisefisk søger ind for at snuppe mindre fisk, krabber, orm, og hvad der ellers er at guffe i sig langs revet. Det er også et spændende rev at snorkle på om dagen, selv om de store fisk som regel er trukket længere ud på det tidspunkt.

Sommerhusbebyggelsen bag stranden er et stykke klassisk fritidsdanmark, og de tidligste huse går cirka 100 år tilbage til dengang, da havbade og frisk luft pludselig blev moderne blandt det bedre borgerskab. Dengang var de fleste huse simple badehytter. I dag har de formeret sig ved knopskydning, og mange er flere etager høje for at få mest mulig havudsigt.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringShelterCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°23'31.78"N 10°55'13.85"E
    (56.3922 10.9205)
  • Østvendt sandstrand med stenrev
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 180
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Knivmusling

Knivmusling

Knivmuslingen er en af strandens mest karakteristiske muslingearter med sin langstrakte form. I England kaldes den med god grund for barberbladsmusling. Knivmuslingen ses ofte opskyllet i stort antal på stranden.

Læs mere

Strandkål

Strandkål

Strandkålen er en velsmagende kålplante, både for kålsommerfugle, hvis larver æder blade og blomsterknopper, men også for mennesker, som kan koge bladstilkene som grøntsager. I England dyrkes strandkålen i haver, i Danmark vokser den vildt på stenede strande.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden