Danmarks Strandguide - Djursland


Polderrev Strand og Dr. Ferieby

En strand for alle

Stranden ved Polderrev er de unges favorit, og det er samtidig en af Danmarks mest handicapvenlige strande. Naturcentret tilbyder udlejning af grej.
Vis mere information

Den gamle købstad Grenaa har flere fremragende strande, men Polderrev er den, der ligger tættest på byen og er mest populær blandt de unge. Når havnen slutter, begynder stranden, hvor strandfester, gode sandgryder i klitterne, beachvolley og kort afstand til kiosken trækker de unge til.

Men stranden ved det lille rev Polderrev lokker ikke kun de unge. Stranden har noget at tilbyde alle, og så er den blandt Danmarks allermest handicapvenlige strandområder. Dronningens Ferieby, som ligger her, er specielt udviklet til bevægelseshæmmede og har indrettet områder på stranden, så er det også muligt for dem at komme i vandet.

Naturcenter Norddjurs ligger i området og tilbyder blandt andet naturvejledning, udlejning af udstyr som kano og kajak og overnatning i hytter. Polderrev er som nævnt et ret lille rev, men strækker sig alligevel et par hundrede meter ud i vandet. Det er et kalkstensrev med flot bevoksning, og det er et godt område til undervandsjagt særlig hen under aften. Ørred, fladfisk, multer og andre spisefisk søger ind for at snuppe mindre fisk, krabber, orm, og hvad der ellers er at guffe i sig langs revet. Det er også et spændende rev at snorkle på om dagen, selv om de store fisk som regel er trukket længere ud på det tidspunkt.

Sommerhusbebyggelsen bag stranden er et stykke klassisk fritidsdanmark, og de tidligste huse går cirka 100 år tilbage til dengang, da havbade og frisk luft pludselig blev moderne blandt det bedre borgerskab. Dengang var de fleste huse simple badehytter. I dag har de formeret sig ved knopskydning, og mange er flere etager høje for at få mest mulig havudsigt.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringShelterCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°23'31.78"N 10°55'13.85"E
    (56.3922 10.9205)
  • Østvendt sandstrand med stenrev
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 180
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Ene

Ene

Ene er en stedsegrøn, olieholdig busk med spiselige blå kogler. Den ses ofte på åbne hedearealer og magre sandjorde. Langs kysterne vokser en lav form af planten. Under de rette forhold kan Ene blive over 1.000 år gammel.

Læs mere

Havtorn

Havtorn

Havtorn findes vildtvoksende på skrænter og i klitter med fuld sol, og er en hårdfør busk som let kendes på sine orangerøde frugter. Planten optræder gerne som pionerplante på kalkrige golde jorde, hvor andre planter har svært ved at trives.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden