Danmarks Strandguide - Djursland


Skovgårde Strand

Flot udsigt og blåt flag

Flot og bred strand med blåt flag, og alligevel er den ikke overrendt. Her er fine udsigter og rigtig gode faciliteter. Men den er ikke egnet for dårligt gående.
Vis mere information

Her er en af de strande, der burde være bedre kendt. På den anden side er det en stor del af charmen, at her aldrig er overrendt. Stranden er stor, og den ligger fantastisk flot med udsigt viden om. Tilmed er der gode udflugtsmål lige i nærheden, der er blåt flag og faciliteter, og man kan komme nogenlunde tæt på med bilen.

Eneste minus er, at den ikke kan nås for handicappede eller dårligt gående, for sidste del af turen er ned ad en stejl trappe. Derfor skal man også vide, at det kan være ganske tungt at slæbe fx sit windsurfergrej eller kajakken med.

Området er fredet, og der er mange landskaber i ét her. Der er skrænterne med de mange insekter og planter, den brede sandstrand, det myldrende liv i vandet, og så er der oldtidslandskabet bagved, hvor en række bronzealdergrave topper nogle af områdets højst beliggende punkter. På den anden side af Nordkystvejen ligger borgruinen Skovgård. Stranden er dejlig at dase i solen på, for sandstranden er ganske bred. Den er også meget børnevenlig – vandet er lavt langt ud. Hen under aften får man en af nordkystens flotteste solnedgange her om sommeren, og mange kommer ned for at grille eller bare nyde naturen og det bløde aftenlys.

Lystfiskerne kender godt stedet, for kysten her er dét sted, som havørrederne først når til, når de tidligt om foråret trækker ud fra Gudenåen og Randers Fjord. Vinterfiskeriet efter de såkaldte ’grønlændere’, små havørreder der endnu ikke er kønsmodne, er omstridt. Mange af dem er under mindstemålet, og flere lystfiskerforeninger har frivilligt fredet dem indtil 1. marts for at sikre en bæredygtig ørredbestand.


ParkeringToiletterDrikkevandBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSnorklingVandring
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°30'45.10"N 10°31'51.70"E
    (56.5125 10.531)
  • Nordvendt sand- og stenstrand
  • P-plads ved Kystvejen
  • Privat og offentlig strand
  • Side i bogen: 226
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Havtorn

Havtorn

Havtorn findes vildtvoksende på skrænter og i klitter med fuld sol, og er en hårdfør busk som let kendes på sine orangerøde frugter. Planten optræder gerne som pionerplante på kalkrige golde jorde, hvor andre planter har svært ved at trives.

Læs mere

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden