Her er en af de strande, der burde være bedre kendt. På den anden side er det en stor del af charmen, at her aldrig er overrendt. Stranden er stor, og den ligger fantastisk flot med udsigt viden om. Tilmed er der gode udflugtsmål lige i nærheden, der er blåt flag og faciliteter, og man kan komme nogenlunde tæt på med bilen.
Eneste minus er, at den ikke kan nås for handicappede eller dårligt gående, for sidste del af turen er ned ad en stejl trappe. Derfor skal man også vide, at det kan være ganske tungt at slæbe fx sit windsurfergrej eller kajakken med.
Området er fredet, og der er mange landskaber i ét her. Der er skrænterne med de mange insekter og planter, den brede sandstrand, det myldrende liv i vandet, og så er der oldtidslandskabet bagved, hvor en række bronzealdergrave topper nogle af områdets højst beliggende punkter. På den anden side af Nordkystvejen ligger borgruinen Skovgård. Stranden er dejlig at dase i solen på, for sandstranden er ganske bred. Den er også meget børnevenlig – vandet er lavt langt ud. Hen under aften får man en af nordkystens flotteste solnedgange her om sommeren, og mange kommer ned for at grille eller bare nyde naturen og det bløde aftenlys.
Lystfiskerne kender godt stedet, for kysten her er dét sted, som havørrederne først når til, når de tidligt om foråret trækker ud fra Gudenåen og Randers Fjord. Vinterfiskeriet efter de såkaldte ’grønlændere’, små havørreder der endnu ikke er kønsmodne, er omstridt. Mange af dem er under mindstemålet, og flere lystfiskerforeninger har frivilligt fredet dem indtil 1. marts for at sikre en bæredygtig ørredbestand.