Danmarks Strandguide - Djursland


Rygård Strand

Den venlige Nordkyst

Herlig, børnevenlig strand med blåt flag, godt beskyttet og med mulighed for primitiv overnatning. Der er god plads til boldspil og andre aktiviteter.
Vis mere information

Djurslands øst- og nordkyst kan være barsk, men her i bunden af den store Treå Møllebugt skifter landskabet karakter og bliver mildere. Faktisk er det sidste sandstrand inden Randers Fjord – eller den første efter fjorden, om man vil, og det er en herlig strand, som især børnefamilierne tager til sig.

Der er lavt vand langt ud, der er blåt flag og alle faciliteter, her er tilmed en primitiv lejrplads, så man kan overnatte, hvis vejret er for godt til at tage hjem. Men man skal huske madkurven, for der er ikke nogen kiosk eller butik i nærheden.

Man kan dase i lune klitter, og vil man hellere undgå sand i tænderne, tæerne og tæpperne, er der fine plæner at lægge sig på. Norddjurs Kommune sørger for at holde dem slået i sommerperioden. Her er god plads til både boldspil og til at sætte drager op.

Ude i vandet er der fint sand til at bygge sandslotte af, og har man et fiskenet med, er der småkravl at få med op og studere nærmere. Kajakfolket kan let sætte en båd i vandet her, og wind- og kitesurferne er her også, når vinden er i det rigtige hjørne.

Området hedder egentlig Havhuse Rygård Strand. I gamle dage var det ikke almindeligt at lægge landsbyer nede ved havet. Landsbyen havde brug for brænde, landbrugsjord lige i nærheden og for sikkerhed for eventuelle plyndrere – sørøveri har også været kendt i Danmark. Så en landsby som Havhuse har været usædvanlig nok til at blive opkaldt efter det sære valg af beliggenhed.

Sommersolnedgangene er smukke ved Rygård Strand, hvor solen om sommeren går ned så langt mod nord, at den går ned over vandet – et ret usædvanligt syn her på Jyllands østkyst.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSlæbestedHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringShelter
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°30'52.52"N 10°29'39.95"E
    (56.5146 10.4944)
  • Nordvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 228
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hugorm

Hugorm

Hugormen er Danmarks eneste giftige slange og trives i tørre egne med gode skjul. Den er let at kende på sine zig-zag mønstre, men kan også være ensartet brun og sort. Modsat snogen har hugormen ikke gule nakkepletter.

Læs mere

Fjæsing

Fjæsing

Danmarks eneste giftige fisk, Fjæsingen søger om sommeren fra dybderne mod kysten, hvor den jager tobis. Det meste af dagen skjuler den sig i sandbunden, hvorfor badende kan stikke sig på fiskens giftige rygfinner og gællelåg.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden