Danmarks Strandguide - Djursland


Anholt Camping

Kite, klit og camping

I Uge 30 er det stedet, hvor kitesurferne samles i Danmark. Men der er altid noget at se på vej Anholt Camping, og om sommeren bliver stemningen direkte hektisk.
Vis mere information

Der går lidt Ibiza i den på Anholt i uge 30. Det er den uge, hvor kitesurferne – og de der godt kan lide at se dem i aktion – holder træf på øen, surfer om dagen og fester om natten. De samles på den populære Anholt Camping, som har masser af stamgæster, og for kitesurferne har den fordel, at man ikke behøver at gå mange meter, før man kan rigge til. Og så går turen ellers ud på det turkisblå vand, hvor bølger og vind og kitesurfernes egen dygtighed sørger for eventyr.

Man behøver nu ikke at være kitesurfer for at nyde området. Naturen er fantastisk, det samme er stranden, selv om den ikke nødvendigvis ligner sig selv fra år til år. Mens naturen andre steder gør Anholt større, spiser havet sig ind på kysten her, og øens centrale vej, Nordstrandvej, kan efterhånden ende som en vandvej.

Fra campingpladsen kan man følge ’Kærlighedsstien’, der er en smuk omvej til Anholt By. Der er udvekslet mange kys på den rute, og en lun skærsommernat, hvor de sidste rester af solens glød står lavt over Kattegat og giver de høje klitter og Nordbjerg et særligt skær, forstår man godt trangen til at være romantisk netop her.

I baglandet ligger radartårnet på Nordbjerg, som er øens højeste punkt med sine 48 meter. Med radartårnet i den ene ende af øen og det høje fyrtårn i den anden, er det sjældent et problem at orientere sig, med mindre det er meget tåget. I sommerferien er Anholt et af Danmarks mest solrige steder, så de fleste dage er det til at finde vej, selv om Ørkenen, Anholts helt specielle indland, kan virke stort og uoverskueligt. Radartårnet tilhører i øvrigt Søværnet, som også står for at fragte syge øboer til nærmeste sygehus eller hjælpe til ved redningsaktioner til søs med helikopter, hvis det skulle blive nødvendigt.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandNudismeFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologiCamping
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°43'8.83"N 11°31'9.81"E
    (56.7191 11.5194)
  • Nordvestvendt sandstrand
  • P-plads for campinggæster
  • Privat strand
  • Side i bogen: 193
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strandkål

Strandkål

Strandkålen er en velsmagende kålplante, både for kålsommerfugle, hvis larver æder blade og blomsterknopper, men også for mennesker, som kan koge bladstilkene som grøntsager. I England dyrkes strandkålen i haver, i Danmark vokser den vildt på stenede strande.

Læs mere

Sølvmåge

Sølvmåge

Sølvmågen er Danmarks almindeligste mågeart. Den voksne fugl kendes på sit kraftige gule næb og en rød plet på spidsen af undernæbbet. Det ”stikkende” gule øje giver fuglen et barsk udseende. Sølvmågen er altædende og opholder sig ofte i fiskerihavne.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden