Danmarks Strandguide - Djursland


Nappedam Havn

Lille og vågen

Nappedam er en lille, men meget livlig lystbådehavn med moderne faciliteter, også trådløst internet. Området ligger smukt og beskyttet, så her er fine forhold for kajak- og kanoroere. Nappedam er et godt udflugtsmål for børnefamilier på grund af det lave vand ved siden af havnen, badebro og mulighederne for at fange hundestejler og andet småkravl i fiskenet.
Vis mere information

Den lille Nappedam Havn ligger noget så idyllisk med Mols Bjerge og Kalø Slotsruin som baggrund. Og særligt i sommermånederne er her en vældig trafik af småbåde, for foreningen bag den lille lystbådehavn er særdeles aktiv. Her er både sejlerskole, slæbested og kapsejladser, og de gode faciliteter og beliggenheden trækker mange til fra søsiden, nogle i kano og kajak, andre i ganske store skibe.

Men her er også sjovt at tage på udflugt uden båd. Der er badebro og god mulighed for at fange hundestejler og fiskeyngel nede i havnen med fiskenet. Naturen er smuk og frodig med udflugter i både skov og langs kysten. Vandet er ofte roligt, så det er et godt sted at slå smut. Og ellers er det bare sjovt og hyggeligt at se på al den aktivitet fra sejlerfolket.

Engang var her endnu mere travlt. Nappedam var nærmest en slags skibenes svar på en rutebilstation for den livlige trafik med gods, dyr og mennesker i hele området. Særligt da landbrugsproduktionen steg sidst i 1800-tallet, var der behov for at sende korn og andre afgrøder videre og få kunstgødning bragt til området. Flere dampskibsfærger lå i fast rutefart, andre skibe bød sig til som ’paketskibe’, en slags sejlende busser og varevogne.

Kong Christian X holdt meget af området og lod endda kongeskibet ’Dannebrog’ lægge til kaj her fra tid til anden. I dag er det svært at forestille sig, at så store skibe har kunnet gå ind i det lavvandede område. Sidst i 30’erne var det ved at være slut med Nappedams betydning som trafikhavn. Da havde områdets busruter og jernbaner udkonkurreret skibene. Men takket være de frivillige omkring Nappedam er havnen i dag en lille perle af en lystbådehavn.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°16'37.81"N 10°29'34.84"E
    (56.2772 10.493)
  • Sydvendt havnebro
  • P-plads
  • Privatejet af Nappedam Bådelaug
  • Side i bogen: 51
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strengetang

Strengetang

Strengetang forekommer overalt ved de danske kyster hvor algearten danner tætte bevoksninger på muslingebanker og sten, især i beskyttede fjorde. De strengeormede brunalger bliver op til 3-4 m lange.

Læs mere

Engelskgræs

Engelskgræs

Engelskgræs er meget almindelig på strandenge og ved saltede vejrabatter, hvor den om foråret danner et imponerende og romantisk blomsterdække. Særlige saltudskillende kirtler gør den hårdfør overfor salt i jordbunden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden