Naturen er storslået, og i vintermånederne kan man være heldig at få en stor ørred på krogen, men ellers er det meste på Vrinners Strand i den lille skala. Bedst til småbåde, soppeture ... selv strandens helt særlige attraktion, en ny ø, må høre til landets mindste.
Øen har ikke noget navn endnu, og dybderne mellem den og fastlandet er også i lille skala: Smøger man bukserne godt op, bliver de i roligt vejr ikke våde, hvis man krydser vandet for at komme over på øen.
Strandøen er begyndt at dannes for omkring 80 år siden, og det er usikkert hvorfor. Det kan have med både dræning og anlæg af høfder at gøre, men i det danske landskab er den slags øer ikke ukendte. De begynder ofte, hvor der i forvejen er en revle parallelt med kysten og ganske tæt på den. Som regel vokser de før eller siden sammen med fastlandet, ofte som en slags vedhæng til en odde, der så bliver til en såkaldt krumodde.
I hvert fald er øen nu blevet bevokset af salttålende græsser, og de kan blive begyndelsen på mere varieret beplantning som på strandengene inde på fastlandet. De mågelignende havterner og dværgterner er blandt øens første beboere. På fastlandet trues deres reder ofte af blandt andet ræve, men på øen kan de være i fred. Så giv dem ro til at yngle fra 15. marts til 15. juni, og nyd at se deres effektive fisketeknik, når de styrtdykker ned i vandet med høj hast.
Også andre fugle yngler på og ved stranden - lærker, agerhøns, viber, strandskader - mange af dem har reder på jorden, så har man hund med, skal den være i snor.