Danmarks Strandguide - Djursland


Knebel Strandpark

For enden af præstens mark

Fin soppestrand, glimrende fiskeri, let at komme til med bil og rampe til småbåde – Knebel Strandpark er hyggelig til en udflugt og byder på fine solnedgange over vandet.
Vis mere information

Der er få steder i Østjylland, hvor man kan se solen gå ned over havet. Knebel Vig er et af dem, og Knebel Strandpark er for alvor ved at blive et samlingssted for de lokale molboer. De har arbejdet ihærdigt på at gøre det smukke strandområde mere tilgængeligt og med flere udfoldelsesmuligheder.

Selv om arbejdet ikke er færdigt, er det i dag meget let at komme til stranden her, og man kan parkere helt nede ved vandet, hvor der også er en lille vendeplads. På turen hertil kan man nyde udsigten fra markvejen, som giver kig ud over hele vigen med Århus i baggrunden. Er man her sankthansaften, er der bål på stranden.

Bådfolket har for nogle år siden fået en rampe i beton, som gør det lettere at sætte kajakker og andre småbåde i vandet. Da bugten samtidig er et usædvanligt godt fiskested i smukke omgivelser, er det en populær tilføjelse. Man kan nu også bare fiske med waders fra kysten. Her er ofte havørreder og længere ude kan man få fladfisk på krogen.

Man kan godt bade fra stranden, men vandet er lavt og bunden lidt smattet med en hel del tang. Mange børn kan lide at soppe her, især hvis de har et fiskenet med og kan studere deres fangst. Tangen er med til at gøre bugten til et godt levested for mange dyr, og derfor er her også sjovt at snorkle. Det bliver til en hel undersøisk skovtur blandt de mange tangplanter.

Går man i stedet en tur langs stranden, kan man tydeligt se, at fiskeriet har spillet en stor rolle før i tiden. Der ligger stadig rester af tidligere ophalingsramper, fiskeredskaber og fiskehytter.


ParkeringBørnevenligBadningLavt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'0.98"N 10°28'26.77"E
    (56.2169 10.4741)
  • Sydvestvendt fjordstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 59
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Reje (alm.)

Reje (alm.)

Den almindelige reje, også kaldet Roskildereje, er udbredt overalt langs de danske kyster i ålegræs- og tangskove. Rejen lever af tanglopper, orme og fiskeæg og adskiller sig fra Hesterejen med sit horn og sin oprette gang.

Læs mere

Blåmusling

Blåmusling

Blåmuslingen er meget udbredt i de danske farvande. Den bliver op til 10 cm lang og ånder ved gæller, men kan godt tåle kortvarig udtørring ved lavvande. Ved hjælp af særlige hæftetråde fæstner den sig til sten, pæle og skibsskrog.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden