Danmarks Strandguide - Djursland


Strands strand

Badestrand i topklasse

Formentlig den bedste og mest børnevenlige badestrand på hele Mols-halvøen. Samtidig indbyder den til aktiviteter som wind- og kitesurfing, og paragliderne bruger somme tider skrænterne at sætte af fra.
Vis mere information

En stor del af strandene på Mols er lidt mudrede med vand, der er mere fjord end åbent hav. Men badegæster, der elsker fornemmelsen af fast og fint sand under fødderne, finder den ægte vare ved Strands strand. Faktisk er den en af Djurslands allerbedste badestrande.

Den er også områdets mest børnevenlige, for selv om vandet er frisk og indbydende selv på den varmeste sommerdag, bliver her kun langsomt dybt. Og ved lavvande opstår små sandøer, som børnene hurtigt erobrer som deres egne riger, mens de ser, hvad strandbunden gemmer af småfisk, muslinger, krabber og rejer. I højsæsonen er stranden populær og tæt befolket, og har man børn med, finder de som regel hurtigt nye legekammerater. Stranden er så lang og så bred, at man ikke ligger i lag.

Eneste minus er, at stranden hverken har toilet, vand eller kiosk. Til gengæld er der stort set ikke den aktivitet, som den ikke giver mulighed for. Også paragliderne kan på blæsende dage kaste sig ud fra skrænterne her. Turbøjer for sejlerne findes på strækket hen mod Dragsmur – det smalle stykke land, der skiller Mols fra halvøen Helgenæs.

De fugleinteresserede kan glæde sig over den lille ø ’Rønnen’, som er vildtreservat og ligger lidt ude i vandet. Den er ejet af staten og er fyldt med ynglende måger i sommerperioden. Her er adgang forbudt fra 1. marts til 1. juli, mens fuglene sætter deres præg på området. Plantelivet er også specielt med flere sjældne arter på de tørre strandenge.

Går man her en efterårsdag eller om vinteren, kan man blive rusket godt igennem, mens man kigger på de mange store tank- og containerskibe, der passerer forbi i horisonten på deres vej til og fra Aarhus Havn.


ParkeringBørnevenligBadningBadebroMiddeldybt vandNudismeFiskevandHavkajakWindsurfingKitesurfingParaglidingVandringFuglelokalitet
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'28.40"N 10°28'59.29"E
    (56.1746 10.4831)
  • Sydvendt sandstrand
  • P-plads mod øst
  • Offentlig og privat strand
  • Side i bogen: 76
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Pungreje

Pungreje

Pungrejerene, også kalder mysider danner sommerhalvåret igennem tætte sværme imellem det lave vands ålegræs og i havne. Føden består af planktondyr. Selv er pungrejerne et attraktivt måltid for fiskeyngel og gopler.

Læs mere

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden