Danmarks Strandguide - Djursland


Voer Færgested

Mellem himmel og fjord

Meget levende færgested med alle muligheder for at få en aktiv dag i fjordlandskabet. Fjordcentret har naturvejledere, mange aktiviteter og mulighed for at leje kano og kajak og andet udstyr.
Vis mere information

Randers Fjord er helt enestående natur. Det er så tæt, som vi kommer på et rigtigt floddelta i Danmark – sammen med Susåens udløb – og her udmunder Danmarks største å, Gudenåen. Her mødes åens ferske vand med fjordens brakke, og her sørger rørskove, våde enge, flade mudderbanker og strømmende vand for levemuligheder for et utal af arter. Det gælder fisk, fugle, planter, småkravl ... den rene strandbund er sjovere at bade i, men fjordens mylder af liv er mere spændende at fordybe sig i.

Voer Færgested ligger cirka midt i fjorden og er et fremragende udgangspunkt for at gå på opdagelse i det unikke landskab. Fjordcentret er et naturformidlingssted, der kan hjælpe til med både leje af udstyr og overnatning, og der er aktiviteter året rundt for de interesserede.

Men færgelejet er også et stykke levende historie. Her er stadig rester af det fiskeri i fjorden, som tidligere var en levevej for mange. I tiden før jernbanen var vandet Danmarks lande- og motorveje, og Randers Fjord og Gudenåen var en af de vigtigste. Den spiller stadig en rolle. Kanalen i den ene side af fjorden er dyb nok til, at selv store skibe kan gå ind i Danmarks eneste flodhavn, Randers Havn, og løfte sig tårnhøjt over de flade banker og rørskovene. Og færgen, Ragna, er arvtageren efter 400 års færgefart ved Voer, selv om den første færge lå nogle hundrede meter længere væk.

Kommer man nordfra, er det lettest at køre til Mellerup og tage færgen over til Voer. Kommer man fra Djursland eller fra syd, kører man først mod Ørsted, så Stenalt og derefter mod Voer Færgested.


ParkeringBørnevenligMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetShelter
  • Område: Randers Fjord
  • Koordinater:
    56°31'10.77"N 10°14'1.85"E
    (56.5197 10.2338)
  • Færgested og fjordstrand
  • P-plads
  • Offentligt færgested
  • Side i bogen: 240
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Pungreje

Pungreje

Pungrejerene, også kalder mysider danner sommerhalvåret igennem tætte sværme imellem det lave vands ålegræs og i havne. Føden består af planktondyr. Selv er pungrejerne et attraktivt måltid for fiskeyngel og gopler.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden