Danmarks Strandguide - Djursland


Fejrup Strand

Højt hævet over havet

Fejrup er et ideelt område til cykel- og vandreture, og naturen er flot og spændende. Bilen skal man ikke tage med – den er svær at finde parkering til. Og her er godt at snorkle med nok at se på under vandet.
Vis mere information

Når man runder pynten ved Fejrup, er man ved begyndelsen af de stejle skrænter, der præger Helgenæs hele vejen ned langs kysten. I det hele taget er Helgenæs et bakket og bølget foretagende, hvad man især mærker, hvis man færdes på cykel. Det er god træning!

Cyklen kan anbefales på en tur til Fejrup Strand. En stor del af området består af private fællesveje, og det betyder, at man gerne må færdes til fods og på cykel, men ikke i bil med mindre man har fået lov. Det bør nu ikke afholde nogen fra at tage til kysten ved Fejrup, for man kan gå usædvanligt smukke og afvekslende ture. Mod nord er de lave strandenge og laguner ved Stavsøre, mod syd begynder skrænterne og med dem nogle af landets flotteste udsigter over havet og landskabet.

Selv om her er sommerhuse, ligger de ikke tæt, og de fleste udsigtspunkter er ubebyggede. Derfor kan man stadig få en fornemmelse af den storslåede natur. Skrænterne ved Fejrup har noget af Danmarks tørreste og varmeste natur. Det gør det muligt for en række planter og smådyr at trives her, selv om de egentlig hører til længere mod syd eller i sommervarmen langt inde i Centraleuropa.

Ved stranden er der sten i massevis, også i vandkanten, men går man lidt ud, er der sandbund, før der igen kommer sten og tang. Pas på, her bliver hurtigt dybt, og strømmen ved Helgenæs kan være stærk.

Det er et godt sted at snorkle, fiske eller eventuelt tage på undervandsjagt efter fisk. Skal man have en båd eller kajak i vandet, gøres det lettest fra Kongsgårde, der ligger lidt mod nord. Her er det også muligt at handle og tanke vand.


BadningDybt vandFiskevandSnorklingParaglidingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 7'53.96"N 10°29'10.28"E
    (56.1317 10.4862)
  • Vestvendt sten- og sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 84
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Blåmusling

Blåmusling

Blåmuslingen er meget udbredt i de danske farvande. Den bliver op til 10 cm lang og ånder ved gæller, men kan godt tåle kortvarig udtørring ved lavvande. Ved hjælp af særlige hæftetråde fæstner den sig til sten, pæle og skibsskrog.

Læs mere

Engelskgræs

Engelskgræs

Engelskgræs er meget almindelig på strandenge og ved saltede vejrabatter, hvor den om foråret danner et imponerende og romantisk blomsterdække. Særlige saltudskillende kirtler gør den hårdfør overfor salt i jordbunden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden